Vanaf komend seizoen gaat Sg KiNG extern spelen. Iets wat velen lang niet voor mogelijk hielden. De druk van de leden naar het bestuur om extern te spelen hield aan. Tel daarbij op een uitloop bij buur Stukkenjagers en we gaan met 2 teams aan de slag in de 4e klasse. Het 2e slacht de locals, wij Zeeland en Oisterwijk


Na mijn rode kaart bij de Stukkenjagers als teamleider had ik niet verwacht nog aan de bak te komen. Niks blijkt minder waard, ik mag proberen de jonge honden van Sg KiNG in het gareel te houden, al denk ik dat de doelstelling anders ligt!

Lars Vereggen:
De gedroomde kopman voor je team. Drink wel eens een biertje, speelt graag tegen zo een sterk mogelijke tegenstander en heeft een leuke stijl. Laat je niet verrassen door zijn ratingdip het laatste jaar, deze ajax fan is klaar om het heilige vuur in de 4e klasse te laten ontbranden. Om zeker te zijn van een basisplek verloor hij zelfs in Goirle van me.

Een nuchtere Lars gevraagd naar de kansen van het team:
Geen team te vinden met een rating in de buurt van Eric de Moor. Elke wedstrijd naar Zeeland om van 1800 te winnen. Ik denk dat mijn alcohol promillage schokkende vormen aan gaat nemen dit seizoen iets wat de KNSB zich kwalijk mag nemen.

Joris Broekmeulen:
De ideale schoonzoon, nette jongen, altijd goed gekleed, degelijk repertoire, lijkt nu al het ideale contragewicht van deze bende ongeorganiseerde chaos.


Joris gevraagd naar KiNG 1:
Erik Biemans vroeg me hoe je een stel jonge honden trouw kunt maken en binden. Om dit zooitje ongeregeld in het gareel te houden lijkt me een uitdaging. Ik heb mijn vriendin daarom snel ten huwelijk gevraagd, er komen zware tijden voor me (ons) aan en daarvoor is een stabiele thuisbasis cruciaal.

Justin Senders:
Naast Mischa het grootste talent van deze schaakfamilie. Gewoon een jongen die op gaat in de menigte en graag een biertje met jan en zijn vrienden drinkt.


Justin waarom KiNG1?:
Als je 1 vrijdagavond bij KiNG hebt meegemaakt, dan vraag je jezelf af waarom moet ik nu weer een maand wachten?
Ik ben blij dat deze sleur enigszins doorbroken wordt door het land in te gaan met deze gasten.

Frans Konings:
Daar waar velen zouden denken Frans, een denker, een man die tijd neemt in de opening, die op zoek is naar de waarheid kan ik zeggen dat ligt ver achter hem. Het in aanraking komen met het snelschaken en zeker ook het lightning heeft Frans in doen zien dat er meer is dan 28min in de tank om te bedenken of 4. c4 4. Pc3 nou beter is. Daarnaast brengt Frans meer levenservaring mee dan de rest van het team dus dat is ook wel handig.


Frans is Zeeland niet wat ver weg?:
Zeeland is een schitterende provincie, ik ga er graag een weekend naar toe met mijn familie en fiets er graag heen. Schaken op zaterdag in Zeeland is van een andere orde. Ik verwacht als oudste wat meer rechten heb. Dat ik die pleurisverre uitwedstrijden zo af en toe mag missen omdat er jonge honden staan te trappelen.

Cees ijzermans:
De man die Magnus Carlsen op een halfje hield, of hield Magnus hem op een halfje? Lijkt de laatste tijd wat schaakzin verloren te zijn, dat gaat hij terugvinden bij KiNG.


Cees wat verwacht je ervan?
Nou in ieder geval niet dat ik op een zaterdag voor 02:00 thuis ben. Verder zullen we ergens in ronde 6 wel kampioen worden verwacht ik. Wel lekker om dan nog een paar keer het kampioenschap te vieren.

Jordy Schouten
Jordy wat valt daar nou over te zeggen? Sja niks


Jordy heb je zelf nog te zeggen?
Als wedstrijdleider ben je verantwoordelijk voor genoeg spelers in beide teams, dus ik draag iedereen op zoveel mogelijk aanwezig te zijn. Daarnaast zijn toeschouwers (zelfs mannelijk) altijd welkom.

Eric de Moor
De man die jarenlang gewerkt heeft aan het hebben van een KNSB rating van 2100. Hij heeft hiervoor zelfs de kaft van de chigorin uitvoerig bekeken. Inmiddels alweer 2 jaar bezig aan zijn boek How to make moor draws. Dit boek leek af, maar elke 2 maanden komt er weer een nieuwe parel bij.


Eric wat vind jij nou zo leuk aan het schaakspel?
Hoe hard je tegenstander ook zijn best doet, remise zit er altijd in en niet verliezen dat is een kwaliteit die weinigen gegeven is. Neem Koen Haast die geeft gewonnen stellingen bij de vleet weg. zijn broertje Mark heeft het al iets beter voor elkaar, maar had met zijn speelstijl en wil om remise te maken uiteraard al lang en breed GM moeten zijn

Koen Haast
Met afstand het grootste talent van de familie. Geen openingskennis maar door hardheid dwingt hij zoveel af, ik ken er weinigen die uit stellingen met een toren minder nog zoveel opties halen.

Koen gevraagd naar KiNG1
Dit wordt een seizoen van gas geven en 3u formulier ondertekenen en de stad in. Ik maak overigens graag van de kans gebruik om mijn waterpolo kwaliteiten even te belichten.
Vorig jaar zijn we met De Vennen gepromoveerd naar de 2e klasse, dat is wel wat hoger dan de 4e klasse KNSB. Ik roep mijn teamgenoten dan ook op gezellig mee te gaan naar 1 of meerdere wedstrijden dit seizoen, het niveau is hoog, we hebben een leuk damesteam, er is genoeg bier aanwezig en dongen is op prima fietsafstand, misschien een bierfiets?

Ik (Bram van den Berg) wil gaat het laatste woord, nou bij deze:
Allereerst complimenten naar de teamleider van Goes 2 die me vorige week al uitnodigde voor de externe wedstrijd, beter te vroeg dan later zoals ik altijd zeg.

Ik denk dat het een topseizoen wordt en heb er zin an!

Categorieën: KiNG 1