SG KiNG 3 poetste in de tweede ronde (6 november 2021) van de zaterdagcompetitie van de NBSB (viertallen) de onverdiende nederlaag tegen WLC 3 in de vorige ronde weg en heeft de weg omhoog nu al gevonden door met 2½ – 1½ te winnen. Het was dit keer allemaal te doen bij Theseus aan de Bredaseweg in Tilburg waar De Drie Torens (lees: DDT) resideert.

Theseus (Oudgrieks: Θησεύς) is een figuur uit de Griekse mythologie. Hij was de held van Athene en Attica. Zijn bekendste daad was het doden van de Minotaurus, half mens, half stier, op Kreta. Theseus groeide op in Troizen, aan de oostkust van Peloponnesos. Zijn moeder Aethra wist niet wie zijn vader was. Ze had negen maanden eerder geslapen met Poseidon, de god van de zee, en met Aigeus, de koning van Athene. Deze zei tegen Aethra dat ze, mocht ze een zoon krijgen, hem goed moest opvoeden tot een sterk man. Aigeus zou zijn zwaard en sandalen onder een steen leggen en als Theseus sterk genoeg was om de steen op te kunnen tillen, moest hij naar Athene komen.

Toen Theseus achttien werd kon hij de steen optillen en vertrok hij naar Athene. Op zijn weg kwam hij allerlei rovers tegen. De eerste schurk heette Skiron. Hij woonde vlak bij zee. Hij dwong reizigers op het randje van een rots te gaan zitten en zijn voeten te wassen. Daarna trapte hij ze ervan af en werden de slachtoffers opgegeten door de reuzenschildpad die onder de rots woonde. De tweede schurk heette Procrustes. Hij bood reizigers een overnachtingsplek aan, namelijk zijn eigen bed. Als de gast langer was dan het bed hakte Procrustes het uitstekende deel af. Was de gast korter dan het bed dan werd hij uitgerekt. De laatste heette Sinis. Deze boog met zijn geweldige kracht twee reusachtige pijnbomen om en bond daaraan een passerende reiziger vast. Daarna liet hij de bomen los en werd het slachtoffer uit elkaar gerukt. Theseus liet de schurken hetzelfde lot ondergaan als hun slachtoffers: Sinis werd uit elkaar gerukt, Skiron opgegeten door de schildpad en Procrustes rekte hij net zo lang uit tot hij stierf. Gelukkig werd dat laatste ons bespaard. Een soort DDT zeg maar.

Dat brengt uw razende reporter bij de DDT (Drop Dead Twice) van Jake The Snake Roberts, een Amerikaanse worstelaar bekend van de World Wrestling Federation (WWF) in de jaren 1974-1986. Een tegenstander raakt door een DDT bewusteloos. Een worstelaar neemt in het geval van uitvoering van een DDT (finisher) het hoofd van de tegenstander in een greep onder de arm en werpt zichzelf achterwaarts tegen het canvas. Het hoofd van de tegenstander gaat hierin mee en de tegenstander wordt als het ware tegen het canvas geslagen. Een gelijkende techniek is de inmiddels verboden beweging Piledriver, waarbij men approximatief op dezelfde wijze de grond raakte. Dit overkwam onze Veluwse Toon met wit min of meer op bord 1. Een pion minder en gebrek aan ruimte en open lijntjes veroorzaakte dat hij ook wat tempo prijs moest geven en uiteindelijk tandenknarsend het hoofd moest buigen.

De DDT betekende ook Damians Diner Time. Gedurende zijn carrière stond Roberts bekend om zijn intense en cerebrale promo’s , donkere charisma, uitgebreid gebruik van psychologie in zijn wedstrijden en innovatief gebruik van de DDT- afwerkingsbeweging als finisher. Hij bracht na de DDT python Damian in de ring die met zijn gladde slangenlijf over zijn “bewusteloze” tegenstander kronkelde. Dat laatste overkwam de tegenstander van puntenmachine Christ met wit op bord 3. DDT had in samenspraak met de regering nog een poging gedaan hem de toegang tot Theseus te kunnen weigeren door op het laatste moment allerlei nieuwe toegangsvoorwaarden te verzinnen. Maar Christ is ook Christiaan of De Don en dan hadden Mark Rutte en Hugo Jonge toch kunnen weten dat niets hem tegen kan houden. Zowel ongeslagen in de avond- als zaterdagcompetitie kondigde de winst van een licht stuk, ondanks hevig verzet van zijn tegenstander het razendsnelle einde van de partij aan. Tussenstand: 1-1.

Op bord 2 speelde onze youngster en teamplayer Bram, zoals we dat gewend zijn van hem een mooie partij. Na een hele week het beste van zichzelf gegeven te hebben in de zorg ging de strijd gelijk op. Totdat een handig uitgelokte paardvork een volle torenwinst opleverde en zijn tegenstander tot opgave dwong. Bram KWAM, ZAG EN OVERWON (zonder DDT en zonder Damian) op eigen kracht. Chapeau Bram! Op bord 4 tenslotte stond ik zelf eerlijk gezegd slecht én volgens de kenners in Theseus compleet verloren. Mijn tegenstander had voor 16 zetten echter nog maar een krappe drie minuten. Uiteindelijk bood hij remise aan. Uiteraard accepteerde ik, enerzijds vanuit sportief oogpunt en anderzijds vanwege het feit dat daardoor de match gewonnen was, zijn aanbod. Een min of meer verloren partij met remise eindigen en het tweede matchpunt binnenslepen is voorwaar geen slecht resultaat. Eindstand DDT 3- SG KiNG 3: 1½ – 2½.


De volgende ronde is op 27 november aanstaande. ODI 2 staat dan op het programma. Uiteraard is het allemaal te doen IN DE BOOMTAK. Blijf gezond!

Categorieën: KiNG 3

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.