Als een mes…
– door de boter

Donderdag 21 januari mocht het verslaanbaar geachte KiNG A op bezoek in (en bij) Veldhoven. Afgesproken was bij interpolis, The Schout en de tandem van den Berg waren ruim op tijd, waarna fashionable late Jansen ook maar eens op zijn elfendertigst arriveerde op zijn fietsje. De tandem voorin, Ik (bram) had de komende 10 dagen vakantie (10kampje tata) en smachtte naar mijn eerst biertje, mijn broertje Bart had hier ook wel zin in, maar concludeerde snel dat hij achter het stuur van een bolide zat. Geen probleem, maar ja we moesten ook nog ooit naar huis. Bob gaf echter aan wel terug te willen rijden, iets wat snel geaccepteerd werd door onze chauffeur.

Ik dacht dat ik een snelle chauffeur was maar mijn broertje kan er ook wat van, 14minuten later arriveerden we op de rapportstraat. Een locatie die ik eens per jaar verken en eigenlijk nooit nuchter verlaat, dit keer speelde we ook als 4tal, maar waren er slechts 3 andere 4tallen aanwezig.
Wij mochten tegen Veldhoven A en naast ons werd voor de NBSB beker het duel Veldhoven – OSV gespeeld, met als gast toeschouwer FM Alan vd Heijden.

Om op de zaken vooruit te lopen eindigde de match tussen Oss en Veldhoven in een vreedzame 2-2, John Klein Douwel deed er alles aan snel van de 0 af te zijn, zijn tegenstander (Rob van de Voort) weigerde 2x waarna de vrede alsnog werd getekend. Peter Snoek liet zich van alles afhandig maken tegen good old Fred van Empel, maar gelukkig speelde Chris Broekkamp een strakke partij tegen Hans Brave, waarna de druk op Frans Wolferink en IM Nico Schouten kwam te liggen. Nico had iets gemist en moest snel in de touwen, Frans duwde mooi door, maar miste op het moment supreme wat winstjes, 2-2 werd het, wat genoeg bleek voor Veldhoven om door te bekeren.

 

Onze wedstrijd dan maar, The Schout is in topvorm en bracht Huub Schenning tot wanhoop. In een bekende opening won the schout een pion, waar Huub wel compensatie voor had, die hij niet vond, maar het kostte wel veel tijd, teveel, 1-0 voor King.

Bart zat vandaag op 3, begon gelijk aan het bier te tetteren en zoals we weten wordt hij dan overmoedig en dronken. Iets wat ook vandaag weer opging, chapeau chapeau broeder!

Het voordeel van overmoed is dat je ook met een toren minder gewoon schaamteloos remise aan kunt en durft te bieden, de tegenpartij zag het ook zo scherp niet meer en accepteerde (na netjes overlegd te hebben met zijn captain).

Bob was voor de verrassing op 4 gezet, hij trof hier Bertus Pals een oudere man met een bescheiden rating van 1729! Bob moest er echter niet een beetje hard maar heel hard voor werken. Bertus deed de ene na de andere goede zet na de opening en Bob kwam (zoals we hem kennen) met een lucky weg en scoorde een volle ippon.

Zoals de meeste avonden had ik ook nu weer alles gezien op alle andere borden. Daarnaast hebben Alan en ik de nodige goede gesprekken gevoerd aan de bar, gelukkig kwam Jan Peters mij iedere keer uit de bar plukken als ik aan zet was, anders was ik mogelijk door mijn vlag gegaan. Nu verloor ik op zet 6 !!(!!) een stuk, hoe dit heeft kunnen gebeuren zal ik met de mantel der liefde bedekken.

Dat ik op een gegeven moment nog op winst speelde kan dan ook alleen toegeschreven worden aan de drank, dat het remise werd is dan weer volkomen logisch.

1-3, 2 matchpunten en Bob bracht ons weer veilig thuis.

Nu een week later blijkt de concurrentie wat gaten te hebben laten vallen en derhalve is 2x winnen genoeg voor de zo felbegeerde promotie. Volgende keer samen met die malloten van King B naar Helmond, het zal me benieuwen wie de bus rijdt.