SG KiNG stelt teleur
– Behalve Jos Jacobs.

We schrijven den 30ste mei 2015 jaar van onzen Heer. Op deze dag zou SG KiNG als team beslag leggen op de 1e en 2e plek op het open NBSB snelschaak kampioenschap voor teams. Georganiseerd door en in (SV) Veldhoven, waarvoor onze dank!

SG KiNG B (waar de B staat voor: Beter dan A) onder de zielende leiding van Erik Biemans die werd geflankeerd door Rick van Loy, Youri Gerritse en Jos Jacobs. De mannen van SG KiNG A (waar de A staat voor: Ah jammer) met Kopman Bram van den Berg en teamduwer Bo de Veth en als vulling van deze nu al overheerlijke sandwich Bob Jansen en Jordy Schouten.

Waar Jordy voor team A de eer redde door de eerste ronde nog 1-3 te maken, stond de rest van zijn team enkele meters buiten Steensel. Een levensgevaarlijke chicane waar mensen als Ayrton Senna en Colin McRae ooit van zeiden dat het een schande was voor de autosport dat er zulke gevaarlijke passages in de race zitten.

Knipsel

Bram was totaal niet onder de indruk van dit slecht aangelegde stuk Oost-Brabants asfalt en viel deze dan ook met 36 mijlen per uur aan. De materiële schade was niet te overzien, 2 lekke banden.

IMG-20150530-WA0003

De telefooncentrales van de taxibedrijven draaide overuren, helaas was er geen enkele taxi beschikbaar. Plan B: De snelbus naar Eindhoven werd, langs de kant van de weg, aangehouden waarna we zo spoedig mogelijk toch nog in Veldhoven arriveerde.

Er werden teveel punten gemorst in de middag om er een goede klassering van te maken. Vooral het minimale verschil tussen beide KiNG teams (2,5 – 1,5) waarbij de evergreen partij van Jacobs tegen de Veth (1-0) een absoluut hoogtepunt was voor team B. Een donkere middag voor zoveel schakend Tilburgs talent. Voorzitter Jansen bleef nog even plakken om zijn lightning skills tentoon te spreiden. De enige winnaar was dus weer de uitbater van het dorpshuis te Veldhoven met een nettoresultaat van €731,65.

Winnaar was NLS (Lommel) met op de hielen de Tilburgse verenigingen Stukkenjagers en het Zwarte Schaap. SG KiNG kon dus geen potten breken in Veldhoven. Eerstvolgende evenement is het NK Lightning te Tilburg, daar zal SG KiNG ook goed vertegenwoordigd zijn.

Categorieën: Evenementen