Jordy Schouten heeft vrijdagavond de zevende ronde van de Tilburgse snelschaakcyclus weten te winnen. Dit alles ging niet zonder slag en stoot en ook of de uitslagen wel klopten waren de nodige vraagtekens bij. Wegens externe verplichtingen van Bob, Erik, Rick en Bo bleven slechts alleen Jos en Jordy over om het schaakfeest van de vrijdagavond te regelen. Gezien het feit dat Jordy aan het einde van de avond op nummer één stond en ook nog eens alleen had verloren van Jos leek dit toch overduidelijke fraude te zijn. Volgens Jordy was hier ‘natuurlijk’ geen sprake van maar kwam hij wel erg goed weg bij zijn partijen tegen Konings, Mollema en Blijlevens. De duidelijke favorieten voor de avond: Haast, Mollema en Konings deden goed mee maar moesten uiteindelijk genoegen nemen met respectievelijk een 2e, 3e en 5e plek.

Voor deze dag na het overlijden van grootheid Johan Cruijff werd er van te voren bedacht niet de standaard ratingprijzen (onder 2000, 1800 en 1600) te geven, maar voor de nagedachtenis een prijs voor de nummer 14 en verder ook voor de beste plusscore van de avond en de nummer laatst. Deze prijzen werden binnengesleept door Tim Slendebroek (nr. 14), Carl Kuntze (plusscore van maar liefst +1706, hoe doet die jongen dat toch) en Fons van Leersum met een 22e plek. Helaas was Fons niet meer aanwezig bij de prijsuitreiking. We hebben Fons zijn prijs toen maar zelf opgedronken.

Verder waren er veel leden die de bezielende leiding van Jacobs en Schouten openlijk bejubelden en spraken harstochtelijk met elkaar over de soepelheid waarmee de avond verliep. Dit zorgde voor grote discussies over de relatie tussen de soepelheid van de avond en de afwezigheid van d’n veurzitter. Witte doekjes werden er in grote getale gezwaaid. En terecht.

De eindstand en foto’s van deze avond vind je hieronder.

Knipsel

Tot 29 april allemaal!

Knipsel

Mark Haast die weer kan genieten van een fles bier

Knipsel1

Mollema, nog steeds in de veronderstelling dat hij 1e was…

Knipsel2

Een waardig opvolger van Johan Cruijff…Zie ook de afgunst in Jacobs’ ogen.

Knipsel3

GM Kuntze scoorde een overscore van 1706(!), wat een held. Tevens het enige moment waarop Jacobs in beweging is, precies op het fotomoment.

Categorieën: KiNG's Nights