Dinsdagavond was het Lightningtoernooi bij onze Delftse collega-vereniging DSC. Met 24 fanatieke snelschakers was het een prima opkomst. Er waren 4 gratis tickets te verdienen voor het NK Lightning van 15 juni 2019 in het Willem II Stadion.

 

In twee groepen van 12 van ongeveer gelijke sterkte werd uitgemaakt wie in de A- en wie in de B-poule kwam. De eerste 6 spelers van elke poule kwamen in de A-poule en de andere in de B-poule. De nummers één en twee van de finalepoules konden een gratis ticket verdienen. In beide poules was het tot aan het einde spannend wie deze kon opeisen.

 

In een zeer sportief verlopen avond was de laatste ronde in de A-poule beslissend door de eerste twee plekken. Ratingfavoriet Joost Michelsen had 7/10, Bram van der Velde had 7.5/10 en Erik Biemans en Gert Legemaat hadden 8/10. De laatste ronde was Gert tegen Erik. En hoewel Erik snel kan zetten, was de aanval van Gert veel te sterk. Dit betekende dat Gert met maar liefst 9/11 de eerste plek had bemachtigd. Omdat Bram zijn laatste partij won, werd hij tweede met 8.5/11. Gert en Bram wonnen dus de toegangstickets!

 

In de B-poule werd ook enorm hard gesnelschaakt om de eerste plekken. Hans Uittenbogaard eindigde op een tweede plek, net achter Henk van de Belt die de eerste plek veroverde. Ook zij kregen een gratis startbewijs.

 

Organisatie van DSC: bedankt voor de leuke samenwerking en uiteraard bedanken wij alle spelers die deze avond tot een succes gemaakt hebben.

 

Hopelijk heeft iedereen na meer dan 20 potjes zin gekregen in het NK Lightning. Bij het NK zit je na 20 potjes ongeveer op de helft, dus dat wordt nog wel aanpoten. Aanmelden voor het NK Lightning kan via www.sgking.nl/nk-lightning.

 

Hectiek bij DSC

De winnaars van de A-poule: Gert en Bram van der V.

De winnaars van de B-poule: Henk en Hans

Categorieën: NK Lightning