Hoewel we pas twee weken geleden de vorige ronde snelschaakten, was het op de elfde van d’n elfde toch weer een drukbezette avond bij KiNG. 32 snelschakers hadden weer de beste keuze van de vrijdagavond gemaakt door te gaan schaken bij Boulevard Café in Tilburg.

Met sterkhouders als de kampioen van vorig jaar, Frans Konings, én de winnaar van vorige week, Mark Haast, was het weer een sterk bezette avond. Ook de gezellige regulars als Douwes, Vennix, Arts, Mollema en B. Burg waren weer aanwezig.

Na vier ronden gingen de voorzitter en snelschaakanimal Wesley Vermeulen aan kop met de volle 100%. Zij mochten dan ook tegen elkaar in de vijfde ronde. Deze bleef onbeslist, waardoor Haast jr. en de sterk spelende César B. weer dichterbij kwamen. Frans K. begon de avond met een score van maar liefst 1.5/4. Hij mocht in ronde vijf tegen snelschaaktalent B van den B., in sommige kringen ook wel de nakomeling van M. Tal genoemd. Bart won alles, maar verloor de partij. Sommigen zeggen dan ook wel dat geluk in het leven niet afhankelijk is van geluk in het spel. Wijze woorden.

Bij het ingaan van de pauze na ronde 6 was de top drie als volgt:

  1. Bob Jansen 5,5
  2. Wesley Vermeulen 5
  3. Mark Haast, Brent Burg, Lars Vereggen 4,5

Alles was dus nog mogelijk en niets was beslist. Het beloofde een spannende einde te worden van deze derde snelschaakronde. Ook de strijd om de ratingprijzen was bijzonder boeiend deze avond.

 

Bij het ingaan van de laatste ronde was het nog steeds spannend. In tegenstelling tot vorige ronden, die dan al beslist waren, ging Haast aan kop met 7/9, op de voet gevolgd door maar liefst 5(!) spelers met 6.5/9: Lars, Wesley, Bob, Brent en Stefan. De laatste partij was dus alles beslissend in deze gezellige en sportieve avond. Hierin speelden Lars en Mark tegen elkaar om te bepalen wie met de eer kon strijken.

20161111_205240

Maarrr…. Lars wint van Mark waardoor Lars op 7.5/10 komt, samen met Brent Burg en de winnaar van de avond op weerstandspunten Stefan Colijn!

20161111_224343

Hieronder vind je de eindstand.

eindstand-ronde-3

En de ratingprijzen gaan naarrrrr…

<2000: Joost van den Bighelaar (eindelijk!)

<1800: Bart van den Berg (serieus?)

<1600: Jan Arts en Ramon Vereggen!

Categorieën: KiNG's Nights

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.