King C ging deze ronde op revanche bij Caissa. Waar we vorig jaar de titelkansen in rook zagen opgaan na de nederlaag in Gilze Rijen nam die dit jaar alleen maar toe. Voor de wedstrijd kregen we al te horen dat onze concurrent uit Goirle punten had verspeeld en we met een overwinning alles in eigenhand zouden hebben. Vol vertrouwen gingen we deze wedstrijd dus in, en we hadden deze keer niet alleen de beschikking over een teamcaptain, maar zelfs over 2. Frank Lambregts was namelijk de invaller deze ronde bij ons omdat niet iedereen beschikbaar was.

 

Frank speelde op bord 2 een lastige partij. Hij verloor al snel een paar pionnen en zijn stukken waren niet heel erg actief. Op het eerste ogenblik leek het moeilijke partij te worden maar Frank liet even zien dat hij niet voor niks teamcaptain is van King B en doormiddel van een mooi matbeeld doormiddel van een torenoffer trok hij de partij toch als eerste naar zich toe.

 

Dan de andere teamcaptain. Bram, die krijg al heel snel de controle over het centrum en hield de koning van de tegenstander goed in het midden. Toen hij langzaam zijn centrum naar voren aan het schuiven was om meer ruimte te krijgen en de stelling open te maken koos zijn tegenstander er ineens voor om lang te rokeren. Met veel openlijnen aan die kant van het bord kon dat niet lang goed gaan. Dat duurde ook niet zo heel lang want Bram won al snel een dame en zijn tegenstander vond dat het juiste moment om op te geven.

 

Op bord een speelde Rob een goede partij die beiden kanten op kon gaan tegen Dick Carol. Naar horen zeggen hebben deze 2 al 7 jaar niet meer tegen elkaar gespeelt dus dat werd wel weer eens tijd. Lang ging de stelling gelijk op tot de tegenstander van Rob ineens de aanval inzette, hier reageerde Rob niet helemaal goed op wat volgens de computer ongeveer +20 was in het nadeel van onze King. Zijn tegenstander kon het niet helemaal uitrekenen waardoor hij de kans voorbij liet gaan. Hierna won Rob een stuk en had hij de kans het af te maken maar ook Rob zag de winst niet. Nadat Rob toch iets moest aan de vijandelijke pionnen koos hij voor een eeuwig schaak die zijn tegenstander niet uit de weg kon gaan. Dat zorgde ervoor dat onze Haast de matchwinnaar is geworden.

 

Op het 4e bord was Frank Vennix nog als laatste bezig. Frank zag op een gegeven moment een mooi offer dat op het oog wel mat moest gaan. Helaas voor Frank bleek dat niet zo te zijn. Wel hield Frank een hele berg aan pionnen over tegen een vijandig paartje. Hoe vaak de partij daarna wel niet omsloeg is niet in getallen uit te rekenen maar beiden spelers gaven elkaar in ieder geval genoeg kansen om de partij te winnen. Gelukkig voor ons lukt het Frank om een dame te halen en daarmee alle vijandelijke stukken op het bord eraf te slaan om zo de partij te winnen.

 

Door deze mooie maar zwaarbevochten overwinning gaan wij nu aan kop in onze klassen. Zo kunnen we weer zeggen: ‘Wij zijn King, en wij zijn de beste!’