Het was vrijdag een near-perfect voor Stefan Kuipers. Met 9 uit 9 leek hij op een clean sweep af te gaan, iets wat alleen Stefan Colijn in seizoen 1 een keer lukte. Het was niet voor Kuipie weggelegd, maar met 9,5 uit 10 laat hij zien dat hij de te kloppen man is op het moment. Niet alleen heeft hij nu 3(!) snelschaakronden op rij gewonnen, ook stevent hij in razende vaart af op het winnen van het totaalklassement. De winnaar zelf: “Ik ben natuurlijk erg blij dat ik gewonnen heb. Dat ik geen 10 uit 10 heb gehaald is jammer, maar kan gebeuren. Er is één speler die ik namelijk een betere snelschaker dan mezelf vind. Ik kwam hem in de laatste ronde tegen, een soort man met de hamer. Hij heeft alles, het gehele pakket. Snelheid, souplesse, techniek, tactisch vermogen en de juiste mentaliteit. Ik kom dan ook vaak bij KiNG enkel en alleen om hem te zien schaken. Ik kan nog veel van hem leren. Ik kwam weer goed weg met een halfje en ben daarom gelukkig met dit eindresultaat.”

Mark Haast leidde de dans tot een aantal ronden terug, maar hij kent niet zijn beste periode op het moment. Met een (voor zijn doen) magere 6 uit 10 dreigt hij zijn koppositie te verliezen. Haast: “De ouderdom slaat toe. Ik trek het gewoon niet meer. De jonge honden van KiNG slaan dan onverbiddelijk toe. Het is niet voor niets dat ze vroeger al zeiden dat mijn grote broer Rob veel beter was dan ik. Voor talent moet je bij hem zijn. KiNG B is wat dat betreft één grote vijver talent. Het wordt voor mij tijd om af te bouwen.”

Al met al was het een geslaagde avond. Met 32 deelnemers kunnen we weer tevreden zijn.

De ratingprijzen gingen naar de sterk opererende Jan Douwes (overscore van 1.96) en de sympathieke nieuwkomer Carlos Preuter. Carlos behaalde een mooie TPR van 1869 met een bijbehorende overscore van 2.12. Klasse!

Dewi Vermeulen won de prijs voor beste vrouw. De lekkere fles wijn zal goed besteed worden.

Jos Jacobs won de prijs voor mindervaliden. Met één hand was het moeilijk snelschaken voor hem, waardoor hij besloot zijn hoofd te gebruiken om de klok in te drukken. Omstanders vonden dit dermate aandoenlijk dat het bestuur van SG KiNG hem besloot ook een prijsje te geven, een helm.

De volgende ronde is op vrijdag 7 april. Tot dan!

Jos Jacobs was on fire deze avond.

Gezelligheid troef.

Winnaar in de mindervaliden-groep.

Altijd blijven lachen, ook al maak je er een potje van. Het is net Mark Rutte.

QuattroChess trok weer het nodige bekijks.

No comment.

Kan iemand deze jongen vertellen dat een sjaaltje echt enorm verwijfd is en voor geen meter staat?

Categorieën: KiNG's Nights