Woensdagavond 30-1 werd de match tussen Stukkenjagers B en SG KiNG A afgewerkt. Op papier moest dit een uitwedstrijd voorstellen, maar gezien bijna iedereen zowel in Tilburg woont als lid is van Stukkenjagers voelde dit toch wel als een beetje thuis spelen. Enige nadeel? De sfeer van Boulevard is nergens te evenaren!

De koploper op bezoek bij de rode lantaarndrager. Op papier zou dit nooit spannend kunnen zijn, maar KiNG A kan de bordpunten goed gebruiken in de titelrace en tevens konden we KiNG B een beetje helpen door mede degradatiekandidaat SJ B met 0 punten achter te laten. Dat we gingen winnen stond natuurlijk al vast zonder te spelen, maar zouden we voor de eerste keer deze competitie de 100% score halen?

JA is het antwoord! Jordy wist als eerst het punt te verzilveren door met zwart te winnen van Cesar Becx. Het leek lang gecompliceerd, maar alles leek constant in het voordeel van Jordy uit te pakken. Verder hielp het niet mee dat Cesar nog 11 zetten moest spelen met 4 seconden op de klok!? Letterlijk een seconde na de opgave van Cesar wist Erik-Jan het punt bij te schrijven nadat hij ouderwets korte metten maakte met zijn tegenstander Bas Rosheuvel. Een stuk offer en een sloot met schaakjes wist de zwarte monarch helemaal naar b5 te sturen. Zonder hulp middenin de wildernis zag Bas het niet meer en gaf zich gewonnen. Het eerste matchpunt is binnen, 0-2!

Niet heel veel later mocht ook Bram het punt incasseren nadat hij met zwart wist te winnen van Ruud Feelders. Bram die goed in zijn boek zat kon hier iets langer gebruik van maken dan zijn tegenstander die al eerder in de denktank moest. Na de opening ging het steeds iets verder in het voordeel van Bram met als uitkomst een overwinning. Als laatste was nog het supertalent FM Haast bezig. Mark laat zich heel het seizoen al zien als een zeer sportieve tegenstander door elke ronde weer zijn tegenstander een gewonnen stelling te bezorgen. Dat vooralsnog niemand dit heeft afgestraft kan wel een wonder genoemd worden. Ook Sebastiaan Dijksman kreeg een zeer goede stelling van Mark, maar ook Sebastiaan wist zich hier geen raad mee. Het op het oog betere eindspel voor Sebastiaan wist hij zelfs nog te overspelen en te verliezen. En zo zet Haast zijn gewoonte in de avondcompetitie weer voort. De geruchten gaan al dat Mark zichzelf zo goed vind dat hij bewust slechte tot verloren stellingen ingaat om vervolgens toch nog een uitdaging te vinden in zijn partijen. Hij mag zich overigens wel topscoorder noemen met een score van 3,5 uit 4!

En zo zijn de twee matchpunten nooit in gevaar gekomen. Een keurige 0-4 overwinning en maar weer door naar de volgende ronde. Vooralsnog staan we aan kop!

Categorieën: Avondcompetitie