Afgelopen zaterdag 1 Februari reisde KiNG 2 af naar het drassige Sliedrecht alwaar Giessen en Linge zijn externe wedstrijden speelt. Ideale jachtgrond voor nieuwe match- en bordpunten. De Wolfpack ging er eens goed voor zitten.

Onder het toeziend oog van WGM Biemans begon het team aan een lange zit. Al snel waren er allerlei verschillende gezichtsuitdrukkingen te bemerken, van lichtelijk psychopatisch bij de FM op 1 tot vermoeid en constant ijlend naar een sigaret op onder meer 7. Niet geheel onterecht aangezien het lange tijd duurde alvorens er daadwerkelijk punten op het scoreformulier kwamen.

Als eerste mocht schoorsteen Colijn een punt bijschrijven. Langzaam maar zeker verbeterde hij zijn stelling. Toen het eenmaal een beetje complex leek te gaan worden, kwamen de missers van de tegenstander. Meer zwarte dan witte stukken verdwenen in de doos en E-J kon een puntje noteren. 2,5 uit 3, blijkbaar kan die jongen toch nog iets.

Daarna was het de beurt aan Biemans. Nog voor het begin had de WGM al aangegeven dat de zwarte toren rechts onderin het stuk was waar het om ging. Er kwam een Benko op het bord en langzaam maar zeker draaide Erik de duimschroeven aan. De zwarte toren bewoog niet en toen het eenmaal zover was, was het 2 zetten later al gebeurd. Kortom eerder luisteren. Maar die jongen heeft dus wel maar mooi 5 uit 5.

Toen was er al sprake van de tijdscontrole. Her en der zagen de stellingen er prima uit, geen echte reden tot zorgen, maar het was zeker nog niet gespeeld.

Ruben was in z’n element. Eindelijk een keer een wedstrijd in eigen provincie. Maar profiteren ho maar. Er gebeurde niet bijster veel en zodra die winst kon bereiken gaat hij een kwartier zitten nadenken en slaat hij nog steeds terug met de  verkeerde toren. Misschien maar goed dat hij op 6 zat. Verder werd de balans niet meer verstoord en een halfje was een feit. 3 uit 5.

Tim op 2 gebruikte voor zijn eerste paar zetten een partij tijd. Wat er de reden van was zal mij altijd een raadsel blijven, maar verliezen deed hij tenminste niet, dus dan is het vast wel prima. Speelde verder een degelijke partij, tegen behoorlijke tegenstand en kwam uiteindelijk een halfje overeen. 1,5 uit 2

Tussenstand 3-1 voor en alles zag er redelijk uit. Tijd op de klokken nam logischerwijs af dus het kon allemaal niet heel lang meer gaan duren. En toen bracht Bram de 4-1 op het bord.

Hij speelde een rustige partij, wat werd voorgesteld om af te ruilen werd ook aanvaard en langzaam maar zeker trok hij de partij naar zich toe. In het eindspel stond hij actiever en als je dan ook een kwaliteit in de aanbieding krijgt is het redelijk voorbij. 3 uit 5, niks mis mee.

Konings zat deze ronde gelukkig met z’n gezicht richting de buitenmuur. Het is dat je weet dat zijn antecedentenonderzoek positief is geweest, maar anders zou je je serieus zorgen maken om die gezichtsuitdrukking. Hij demonteerde langzaam maar zeker de scandinavische opstelling van zijn tegenstander en had in de eindstelling een paar pionnen meer. Genoeg voor de tegenstander om eieren voor z’n geld te kiezen en het punt af te geven. 3 uit 4. De matchpunten waren hiermee een feit, maar meer punten mag altijd.

Bjorn had deze keer een lange zit. Lang leek het gelijk op te gaan totdat er opeens een pion meer overbleef voor Bjorn. Ondanks dat het nog een complexe stelling was wist hij langzaam maar zeker door goed manoeuvreren zijn voordeel in winst om te zetten. Toch netjes voor iemand die goed is in remise spelen. 3,5 uit 5, niet gek.

En toen was er nog Bo. Hij heeft goed gestaan, minder gestaan, gelijk gestaan. Het ging werkelijk alle kanten op. Er gebeurde van alles. Beide spelers kregen kansen en op het moment dat het de verkeerde kant op leek te gaan kreeg Bo het voor elkaar om in eeuwig schaak te vluchten. 2,5 uit 5. Prima toch.

Al met al maakt dit dan een uitslag van 1,5 – 6,5. Een perfecte middag in het ‘buitenland’. Opnieuw gaan de matchpunten naar KiNG 2. We hebben de smaak te pakken. De volgende lading torpedo’s is gereserveerd voor EGS 1 uit Goirle. Zij staan op het menu voor zaterdag 7 maart vanaf 13:00. Komt dat zien!