Na onze sprankelende overwinning in de eerste ronde mochten we het op een doordeweekse dinsdag opnemen in het beruchte dorp Made tegen het misschien nog wel beruchtere team ’t Paardje B. Op papier leek het een makkelijke overwinning voor de nieuwbakken klasbakken van SG KiNG te worden omdat het ratingverschil groot was. We hebben ons desondanks avondenlang voorbereid om een deceptie te voorkomen. Hieronder leest u of dat ook het geval was.

Na wat omleidingen kwamen we aan in Made en mochten we ons melden voor de eerste uitwedstrijd ooit. Bob was verhinderd, dus mocht Erik voor het eerst en naar eigen zeggen voor het laatst meedoen met de Avondcompetitie. We hebben de debutant Erik gebombardeerd tot teamcaptain.

We beginnen bij de borden 3 en 4. Jos en Erik namen het op tegen echte Madenaren. Waar Jos met zwart een geweldige Siciliaan op het bord toverde, probeerde Erik zijn geluk met het Weens, een opening die hij nog nooit eerder heeft gespeeld. Ongeveer op hetzelfde moment tructen Erik en Jos de tegenstander waardoor ze allebei een stuk wonnen en de stukken snel in de doos konden. Gelukkig was de tegenstander zo fanatiek dat zowel Erik als Jos nog vele potjes mochten snelschaken tegen het snelschaakbeest van Made: Kees van der Zee. De snelschaakpartijen verliepen een stuk evenwichtiger. Kees was zo enthousiast dat wij verwachten dat hij de volgende keer meedoet met de Tilburgse Snelschaakcompetitie en daar ook hoge ogen kan gooien voor de ratingprijs.

We hebben er weer voor gekozen om op bord 1 onze veruit beste schaker van SG KiNG te posteren: the one and only Bo de Veth. The Horse had gekozen voor een tactische opstelling, want bord 2 was sterker dan bord 1 en bord 4 was sterker dan bord 3. Bo leek niet van slag hierdoor en kwam op karakteristieke wijze een pion achter in het koningsgambiet om vervolgens twee kwaliteiten te winnen en daarmee ook de partij winnen af te sluiten.

Op bord 2 nam onze nieuwe aanwinst in het bestuur Rick het op tegen de op papier sterkste tegenstander. Lang bleef het gelijk. We verwachtten daarom een herhaling van de vorige uitslag, maar toen we vijf minuten weg zijn gegaan om even aan de bar te zitten, kwamen we terug en had Rick opeens toch een heel punt gescoord.

Al met al een heel nette overwinning van 4-0 in het zinderende Made.

To be continued!

Categorieën: KiNG's Nights