Na anderhalve maand radiostilte werd er weer volop geschaakt bij SG KiNG. Nieuwe gezichten, bekende gezichten, schaakbeluste gezichten… Ze waren allemaal aanwezig. Zo was de delegatie uit Helmond er weer na lange tijd afwezigheid. Ook Utrecht en Roosendaal waren van de partij. En voor het eerst in de geschiedenis van KiNG waren er vier (4)! vrouwen aanwezig. Maar liefst 35 schakers vonden hun weg naar Boulevard Café.

 

Deze avond stond er een bounty op het hoofd van TricksOnly(IM). Omdat hij fier aan kop gaat in het algemeen klassement was er een bonus te verdienen voor iedereen die een halfje of een heel punt tegen de (nu al) levende legende kon sprokkelen.

 

In de eerste vijf ronden was dit nog niet gelukt en ging Tricks aan kop met 5/5. Maar we houden hoop op een verrassing. Ondertussen won Rick van Loy de muziekquiz door zijn ongekende kennis. Hij herkende Ruth Jacott met Hartslag binnen een seconde en sleepte daarmee een biertje in de wacht. Rick verloor overigens wel de partij (hierdoor) van Robin Verhoeven die afgelopen week bij het Brabants Kampioenschap Rapid nog begon met 3/3! We zullen niet vertellen hoe dit toernooi voor hem afliep…

 

In ronde zes speelde Thomas Mollema (die het Zwitsers Gambiet speelde met 4.5/5) tegen Kuipie. En jawel, Thomas won overtuigend! Een spaatje blauw voor deze held. Een opmerkelijke score in ronde 6 was de tollende Dijksman (Mr. Sambuca) die het niet kon bolwerken tegen de immer sterk spelende Umar Rage. Ook Bart van den Berg haalde zijn eerste halfje in deze memorabele ronde.

 

En Stefan leek van zijn stuk, want ook in ronde zes verloor hij, ditmaal tegen Cees IJzermans a.k.a. Don Corleone. Dit betekende dat Thomas Mollema de koppositie van Stefan had overgenomen met maar liefst 6.5/6. Hij werd gevolgd door Cees (5.5/7), Tricks, de schier onverslaanbare Pim Blijlevens en FM Mischa Senders (alle drie 5/6). Cees won in ronde 7 ook tegen Mollema (ongelooflijk na zoveel alcohol, maar goed) en zo stonden zij allebei met 6.5/8 op plek 1. Cees kon de druk (en misschien wel iets anders) niet meer aan en verloor in de op een na laatste ronde tegen Mischa terwijl Mollema wel stand hield tegen Brent Burg. In de laatste ronde mocht Mollema tegen onze oud-voorzitter en hij won deze partij en daarmee het toernooi. Eindelijk werd Kuipie verslagen en was het tutututututu tutu tututuuuuu THOMAS MOLLEMA MOLLEMA THOMAS MOLLEMA die er vandoor ging met de winst.

 

Stefan Kuipers werd tweede en Mischa Senders derde. De ratingprijs onder 2000 ging naar Jan Poppelaars die maar liefst 6.5 punt haalde en een overscore van 3.3. Wat een baas! Ook Ferdin de Graag had een goede avond, want hij won de ratingprijs onder 1800 met een TPR die bijna 200 punten hoger is dan zijn rating. Ten slotte kregen de jarige zusjes Oostvogels de rating- en poedelprijs. Check de eindstand en de foto’s van deze memorabele avond hieronder.

Jordy met de jarige Cora

Mr. Sambuca vs. Jarige Job

Mark heeft het naar zijn zin tegen Tricks

Secretaris NBSB kijkt toe bij topmatch

Tilburg vs. Tilburg en HMC vs. (ex-)HMC

Bestuurslid Jordy vermaakt zich prima!

Wat? Frank Vennix doet niet mee?! Gelukkig zijn er veel leuke partijen gaande.

Pim Blijlevens is back! Tijmen speelde ook het befaamde Zwitsers Gambiet.

Ook de vrouwen weten KiNG te vinden

Bert met zijn harem

GM Dimitri met IM Tricks

tutututututu tutu tututuuuuu THOMAS MOLLEMA MOLLEMA THOMAS MOLLEMA kan het zelf ook nauwelijks bevatten

Roosendaal represent!

Dimitri en de jarige Kimberley

Blije Roosendalers

 

Categorieën: KiNG's Nights