Gisteren heeft Stefan Kuipers weer zijn geweldige reeks doorgetrokken bij de Tilburgse Snelschaak Cyclus. Volgens verschillende wiskundigen onder ons zou hij al niet meer in te halen zijn en zou hiermee al vroegtijdig kampioen zijn geworden. Gefeliciteerd Stefan!

Grootste concurrent Mark Haast had de laatste tijd gemerkt dat Kuipers telkens net iets beter was en had daarom maar besloten zich terug te trekken zodat Kuipers niet alvast gegarandeerd een punt zou hebben. Haast kwam echter met een veel betere methode uit de bus en is een week lang met Jan Douwes op trainingskamp gegaan zodat hij Kuipers kon aanpakken.

Douwes wist wat hem te doen stond en ging er eens voor zitten. Na een overwinning op Frank Vennix was zijn eerste punt binnen en wist hij daarna zichzelf zo te inspireren dat hij tegen alle titelhouders op een rij, 2 punten en 2 halfjes kon bijschrijven! Was die tactiek van die Haast zo gek nog niet!

Kuipers liet zich echter niet van zijn stuk brengen en ging daarna weer door op de ouderwetse manier en wist alles daarna te winnen op een halfje na tegen FM Mark Smits. Douwes vond het na al die titelhouders op een rij te hebben gehad wel tijd voor een extra pilske en besloot zijn twee tegenstanders daarna uit sportiviteitsoverwegingen maar gewoon een punt te geven of prefereert hij gewoon zijn patent op de 2000 ratingprijs boven de 1e plek?

Uiteindelijke wist Kuipers dus ‘gewoon’ weer eerste te worden met 8,5 punten. Wesley Vermeulen die weer eens een uitstekend toernooi speelde werd jammer genoeg voor hem op weerstandspunten tweede en het podium werd compleet gemaakt door Lars Vereggen met 7,5 punten.

De Ratingprijs onder 2000 ging naar Jan Douwes, onder 1800 was Eric van Dongen de sterkte van de avond en Carl Kuntze pakte de prijs tot 1600. Ook hadden we nog een prijs voor onze nieuwe internationale deelneemster Huong Do.

Volgende en tevens laatste ronde is op 12 mei. Hopelijk zien we jullie dan allemaal weer terug!

 

 

 Nul concentratie bij die Biemans

Wordt Haast hier nou uitgelachen met zijn tweede plek?

     

Carl die de polonaise probeert in te zetten

“What an amazing player” (Bert van den Barg, 2017)

van Dongen de levensgenieter

Categorieën: KiNG's Nights

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.