Woensdag 15.00; het is vaste prik aan het worden. Dat het deze keer regende, weerhield usual suspects Frans ‘Mazoetan’ K., Roel ‘Zeverzak’ R., Bert ‘Tripolair’ v/d B. en ondergetekende er niet van om de schaaktafels weer te bezetten. Met een prelude van DonBarzini over de volgende stelling:

Shirov-Anand, Moskou 2001. Zwart aan zet. ‘Assess the position, try to get to its essence, and indicate a scheme for further action by Black’. Hint: …Kh7! is onderdeel van het antwoord. Onze veelgeprezen voorzitter Erik B. vond dit zo’n treffend en instructief voorbeeld, dat hij een avond gratis bier heeft uitgeloofd voor diegene die de juiste oplossing vindt. Claims, bezwaren, hoger beroepen en appeals for the Court of Arbitration of Sports (CAS) mogen naar erik@sgking.nl.

Maar wie werd er dan KiNG of the Trailparque?! Deze strijd ging deze week tussen kemphanen Bert (regerend kampioen) en Frans K. Deze strijd ging lange tijd op, maar Bert won op punten. Vooral de overwinning met 1.b4! aan het begin van de sessie zal niet snel vergeten worden. Go Bert!

Categorieën: On tour

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.