– Het bestuur moet een naam verzinnen

 

Met 2 personen een hele club bestieren zou nog niet meevallen. We hadden dus een aantal vazallen en/of gelijkgestemden nodig. Het liefst een persoon met bestuurlijke kwaliteiten en doordrenkt met een pragmatische inslag. De ideale rechterhand die niet aan je geslachtsdeel zit. Erik Biemans! Perfecte persoon, iemand die onze flamboyante Voorzitter (destijds Bob) in het gareel kon houden en eventueel juridisch bij kon staan. Bovenal zou Erik het ook nooit ambiëren om zelf Voorzitter te worden en zo zou de ‘Veth Jansen-dynastie’ tot het einde der tijden kunnen duren. Inmiddels weten we wel beter.

We hadden nu nog een zondebok nodig. Een zogeheten ‘fall-guy’. Zo iemand die compleet vernederd kan worden met woorden en foto’s en zich daar niks van aantrekt. Die persoon kan alle negatieve aandacht rondom onze club wegzuigen door met gênante foto’s op het internet te belanden. Of hij sust intern brandjes door met 18-jarige vriendinnetjes van Jordy aan te pappen. Had Bob Jacobs nu maar een tweelingbroer waar we een beroep op konden doen…

 

Bob en Jos Jacobs. 1 van de 2 is de zondebok van KiNG. De ander is zijn tweelingbroer

We hadden ook nog wat schaakborden, stukken en klokken nodig. Hoe duur kan dat nou zijn? Best duur zijn we achter gekomen. Zonder sponsoring zou onze club al in de kiem zijn gesmoord voordat we überhaupt een stekje zouden zijn. Frans Konings en Bram van den Berg spekten als eerste de pot. Uit eigen zak welteverstaan, wellicht de meest altruïstische daad sinds Jesús nog in leven was. Ik heb begrepen dat Bram vereeuwigd zou worden in Boulevard. Gelukkig heeft hij deze afspraak op zeer professionele wijze van zich af gedronken. Bij deze!

 

Twee helden en sympathisanten van KiNG. Bram onthield zich destijds van bier om al zijn geld in KiNG te kunnen stoppen. Waarschijnlijk niet de beste beslissing uit zijn leven.

 

Ook Rick van Loy zou worden benaderd om te investeren in de toekomst van het Tilburgse Schaak. Rick had maar één voorwaarde en dat was dat we nooit en te nimmer Jordy Schouten in ons bestuur toe zouden laten. Appeltje, eitje en een hoop materiaal!

Een hoop juridisch geneuzel verder – lees: KvK, statuten, begrotingen en al dat soort onzin. – kwamen bij een breekpuntje. Hoe noemen we onze schaakclub? Namen als SV Eindhoven vielen al heel snel af. Te gewoon en te laf. De lijst bestond uit ca. 438 namen en daar is een shortlist van 101 namen uit gekomen.

De lijst met potentiële namen voor SG KiNG. Door een vormfout is het uiteindelijk niet ‘Nee Gij!’ geworden.

Uitslag stemronde 287b:

-Kut nie gezien (4 stemmen)
-Je staat zelf schaak (4 stemmen)
-Van ’t patje (3 stemmen)
-Vlag (3 stemmen)
-Hardcore Pawn (2 stemmen)
-Ik zag ’t wel, ik deed ’t nie (2 stemmen)
-Klaplopers (2 stemmen)
-Hoe ken da nou (1 stem)
-Vlaggejagers (1 stem)
-Nooit opgeven (1 stem)
-Nee gij (1 stem)
-Cheesemate (1 stem)
-Je zet wat je bent (1 stem)
-Check in (1 stem)
-Pxf7+ (1 stem)

n.b. Tijdens deze stemronde werd ook gelijk gestemd over de beste pornosite op dat moment.

Ik hoor jullie kleine hersentjes nu overuren draaien. ‘KiNG staat er niet tussen!!!’ dat klopt waarde lezers. KiNG is immers een afkorting, iets wat een zeer beperkt aantal leden wist tijdens een van onze ALV’s/Pubquizen . KiNG (waarbij de i is gestileerd naar een koning) staat voor Kut Niet Gezien. De ballotagecommissie van de NBSB was daar echter niet zo van gecharmeerd en zo zag op 27 april (Koningsdag) 2014 KiNG officieel het levenslicht.

 

Zeg EJ, Kerel! Is die omgeknoopte cardigan om je schouders een fashionstatement of wil je iets meer van me dan alleen een half punt?

 

In de loop der jaren is het bestuur enigszins van samenstelling veranderd. Kameraad Jansen droeg het Voorzitterschap over aan Erik. Voor Bo hebben we tot 4x toe een functie moeten verzinnen. Blijkbaar was ‘aanwezig’ geen geldige functie. Erik-Jan Colijn kwam als cameraman en verdiende een zetel in het bestuur. Jordy Schouten is zonder enige twijfel de beste wingman die je kan hebben tijdens het stappen. Altijd een luisterend oor die jongen. En Mark Haast. Het leek ons handig om toch iemand in het bestuur te hebben die 12 zetten theorie kent.

Categorieën: Algemeen