Op vrijdag 12 maart organiseren SG KiNGPaul Keres en Jan Breukelman de Queen’s Gambit Night! Jan vertelt het zelf als volgt: 
“In navolging van het succesvolle concept van Frans Konings en onze voorzitter Niels, een masterclass over een opening met daaraan gekoppeld een thematoernooi! Het damegambiet is inene hip vanwege een Netflix serie met een meisje dat zonder oefening maar onder invloed iedereen van het bord afmept. Zo gaat dat in het echt niet, daarom kruisen we na de masterclass de degens. Nu kun je deze opening spelen zoals de wereldtop: degelijk, theoretisch en solide. Of je speelt het zoals een rat: met 5…b5!? De Breuk verkent deze variant, legt parallellen met andere openingen en toont diverse (aanvals)plannen. Waarna iedereen uitgenodigd wordt in de huid van een rat te kruipen en zelf deze dynamische variant te verkennen.” 
19:30 Queen’s Gambit Masterclass door Jan Breukelman
De avond begint om 19.30 met de masterclass van de Breuk tot ca 20.30.
De link van de masterclass vind je hier.
20:30 Queen’s Gambit Toernooi Lichess
Om ca 20.30 start het toernooi vanuit de lichess groep KiNG Keres. Een relaxt toernooi met 7 rondes van 5min+3sec. Alle partijen worden gespeeld met de Queen’s Gambit, deze stelling om precies te zijn. Om mee te doen aan het toernooi, dien je je eenmalig aan te melden bij KiNG Keres op Lichess, dat kun je via deze link doen.
Het toernooi vind je vervolgens via deze link.
Tot vrijdag!

1 reactie

Bert vd Barg · 10/03/2021 op 15:44

Nice!

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.