Na 6 van de 9 ronden van de snelschaakcyclus liggen Max Warmerdam en Johan Wuijts op poleposition om de nieuwe kampioenen van KiNG te worden. Warmerdam leidt de A-groep met een mooie voorsprong, al lijkt met een topscore Mark Timmermans (2e) of Lars Vereggen (3e) nog langszij te kunnen komen. Warmerdam zal zich kranig moeten weren om het alom begeerde kampioenschap van KiNG in de wacht te kunnen slepen.

In de B-groep is het Wuijts wat de klok slaat, met ruime marge op nummer 2 en 3 Bjorn Fokker en Pim Blijlevens. Al moeten met drie avonden te gaan snelschaakspecialisten Robin Verhoeven en Rien de Böck niet uitgevlakt worden. Wat wel zeker lijkt is dat Stefan Kuipers onttroond gaat worden als ‘Night KiNG’. Stefan laat in een korte reactie weten: “Ik wens mijn opvolger het allerbeste. Hij of zij moet uit het allerbeste eikenhout gesneden zijn om Kampioen van KiNG te kunnen worden. Let op mijn woorden: de komende ronde worden de mannen van de jongens gescheiden. Het kaf van het koren. De Ajacieden van de Feyenoorders. Ik ben dan ook zeer benieuwd. Zelf zal ik geen rol van betekenis meer spelen. Ik ben met schaakpensioen en richt me enkel nog op mijn baan als bondscoach van het vrouwenteam van Mesopotamië. Succes ermee.” Het spel is op de wagen! Volgende ronde: Vrijdag 13 maart!

Stand na ronde 6:

Speler Categorie Punten
1 Max Warmerdam A 36
2 Johan Wuijts B 35,5
3 Mark Timmermans A 29
4 Bjorn Fokker B 28,5
5 Pim Blijlevens B 28
6 Jordy Schouten A 26
7 Lars Vereggen A 26
8 Robin Verhoeven B 25,5
9 Rick van Loy B 25
10 Rien de Böck B 25
11 Judith van Amerongen B 24,5
12 Wilfried van de Kimmenade B 23,5
13 Bob Jansen A 23,5
14 Eric van Dongen B 23
15 Ruben Hooghwerff B 22
16 Mark Haast A 22
17 Sjoerd van Roon A 22
18 Ton van der Werf B 22
19 Raimon Bach B 20
20 Joost van den Bighelaar B 20

Historie Night KiNG’s:

2018-2019 IM Stefan Kuipers
2017-2018 IM Stefan Kuipers
2016-2017 IM Stefan Kuipers
2015-2016 FM Frans Konings
2014-2015 FM Stefan Colijn

Naschrift 3-3-2020: De afgelopen dagen zijn wij platgebeld met de vraag of er geen fout in onze systemen zit. Het lijkt hier het RIVM wel. Anonieme speler X, spelend voor KiNG B, woonachtig in regio Roosendaal, is er recent achter gekomen dat paarden ook achteruit mogen springen, staat bekend als extreem altruïstisch aangezien hij al zijn schaaktalent aan zijn zoon heeft gegeven en daarvan niets voor zichzelf heeft gehouden: “Konings?! Konings?!?!?!?! Dat moet een foutje zijn! Ik heb die man nu een aantal keer aan het werk gezien. Aardige kerel hoor, maar als je met zijn motoriek de vrijdagavonden kan winnen, moet ik ook eens wat vaker komen.”

Anonieme speler Y, teamleider van een niet nader te noemen team, heeft een voorliefde voor limousines, houdt zich in het dagelijks leven vooral bezig met een voormalig vlaggenschip wat tegenwoordig eerder een lek sloepje genoemd mag worden: “Een FM-titel krijg je in Bulgarije tegenwoordig voor twee pakjes boter en 10 zegeltjes. Daar heeft ‘ie ‘m gehaald, wat ik je brom.”

Anonieme speler Z, voormalig KiNG-coryfee, tegenwoordig woonachtig in Dublin, wil nog wel eens in bedwelmde toestand bij wildvreemde meisjes op de bank in slaap vallen na een KiNG-avond: “Konings? Ní féidir leis rud ar bith a dhéanamh faoi. Tabharfaidh mé sin duit ar nóta. Ná mise ach trí Guinness, Kilkenny amháin agus dhá Murphy’s Irish Stout, ansin táim sásta arís.”

Archivaris E.Biemans, gevraagd naar zijn reactie: “Secuur als we zijn, hebben we nog even gecheckt of schaakminnende Noord-Koreanen onze archieven misschien hebben gehackt. Dat blijkt niet zo te zijn. Het lijkt er dus op dat de heer F.Konings de rechtmatige winnaar is van de snelschaakcyclus 2015-2016. Waarvoor hulde. Gezien de onnodige ophef die dit heeft veroorzaakt alsmede het onnodige leed wat hierdoor is veroorzaakt zal ik in het bestuur voorstellen om de heer F.Konings de volgende snelschaakavond financieel te compenseren door hem een avond vrij te houden, op kosten van KiNG welteverstaan. Voor ons is daarmee de kous af.”

Tot de 13e!

 

Categorieën: KiNG's Nights

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.