Gisteravond was de avond waar vele mensen zo lang op hebben gewacht dan eindelijk aangebroken. En wat een top avond was het weer! Veel deelnemers, veel bier, veel bitterballen en veel blije gezichten! U snapt het al, SG KiNG is weer begonnen aan het seizoen.

Dit jaar besloten we het seizoen te openen met een proef met een A en B-groep en zoals ik vele mensen heb mogen geloven viel dit zeer in de smaak. Waar onze doelstelling voor het komende seizoen is om meer spelers onder de 2000 naar ons te krijgen, was dit de eerste avond zeker gelukt. In de B-groep (onder 2000) waren er namelijk maar liefst 29 deelnemers. De A-groep was iets minder bezet met 16 man, maar met een totaal van 45 deelnemers waren we toch zo goed als uitverkocht. De hoge pieten van SG KiNG hebben alweer een spoedvergadering ingelast om te bespreken of deze opzet een vervolg zal gaan krijgen.

In de B-groep is het nooit spannend geweest, nieuwkomer Chiel Koster had nul respect voor welke tegenstander dan ook en beukte overal dwars doorheen. Alleen Jan Douwes wist zijn welbekende remiseafhandeling van stal te halen om er in ieder geval voor te zorgen dat Chiel geen 100% haalde. Maar met 9,5 uit 10 mag het toch zeker een prestatie van formaat worden genoemd! Een van de grootste voorstanders voor de groependeling was Jan Douwes hemzelf en hij wist dan ook meteen goed te scoren. Met 8 uit 10 pakte hij een keurige 2e plek. Andere nieuwkomer Johnny de Kraker (wie wilt er nou niet zo heten!?) wist de 3e plaats veilig te stellen met een keurige 6,5 uit 10. Maar buiten de prijzenstrijders was wellicht de beste prestatie geleverd door onze nieuwste lid Bram op ten Berg. Onze huisschaker zonder ook maar iets aan ervaring binnen de schaakwereld wist het seizoen te beginnen met een prachtige en foutloze overwinning op bye en wist verder ook nog twee spelers op een remise te houden. Na deze mooie start was hij dan ook duidelijk: “Dn volgende keer jonguh, ik maak ze kapotttt!”. Aan het zelfvertrouwen zal het niet liggen bij deze man. Dat hij verder  nog extreem getalenteerd is in diverse kaartspellen liet hij 15 bier later op de avond ook nog maar eens zien.

In de A-groep was de strijd voor het goud daarentegen een stuk spannender. Deze spannende race werd mede mogelijk gemaakt door de afwezigheid van TricksOnly.  Met nog een ronde te gaan stonden Max Warmerdam, Mark Timmermans en Lars Vereggen alledrie nog op een score van 7,5 uit 9. Brent Burg besloot de eerste twee mannen een dienst te bewijzen door Lars op een nul te trakteren. Lars eindige hierdoor op een derde plek. Max en Mark maakten geen fouten en eindigen gelijk op de 1e plek. Maar KiNG zou KiNG niet zijn als er niet nog iets met een versneld tempo gedaan zou worden. Voor het Tilburgse Snelschaakkampioenschap werd er besloten dat er 3 partijen gespeeld moesten worden met het Lightning tempo (2+0). De loting zorgde ervoor dat Max 2x met wit mocht aantreden en eenmaal met zwart, voor Mark gelde het tegenovergestelde. Mark zou echter kampioen zijn bij 1,5 uit 3. We hebben het nu wel heel leuk over 3 partijen, maar Warmerdam wilde gewoon zo snel mogelijk weer aan het bier. Ook duidelijk toch? Pats boem 2-0 en douchen Timmer. Timmermans moest het deze avond doen met een 2e plek, en Max werd daarmee de snelste van Tilburg!

We gaan er vanuit jullie de volgende ronde op 11 oktober weer terug te zien! Want zeg nou eerlijk, wat gaat er nou boven een avondje KiNG?

9,5 uit 10! Wat een talent!

Timmermans snapt nog steeds niet hoe hij van Max heeft kunnen verliezen

Categorieën: KiNG's Nights