Goes uit voor de beker, wie zit er niet op te wachten. Nou bij voorkeur hadden we een andere locatie gehad voor onze wedstrijd. De verre rit naar Goes zaten al vrij weinig mensen op te wachten, maar ook de speelzaal was verre van inspiratievol. Al hoewel, Bram kon ons op de terugreis een boek vol met grappen vertellen. Na elke zet ging Bram namelijk de kinderboeken in en deed hierin de nodige grappen op.

Het hoogtepunt van de dag was dan ook “wat is groen en slingert in de boom?” Denkt u er maar eens goed over na, dan kan je Bram komende zaterdag om het antwoord vragen.

De match zelf was nooit echt spannend. Toen we aankwamen bij de bassischool van Goes bleek dat Joey Grochal (Meneer Kroket) ziek was. We dachten al licht favoriet te zijn, maar met het gemis van hun sterkste speler werd dit al meer bevestigd. Op elk bord hadden we een ratingoverwicht.

Na de opstellingen te hebben uitgewisseld werd de eerst pot koffie gezet, wat tevens het enige was wat aan drinken aanwezig was. De vriendelijke jongen die dit voor ons zette gaf aan dat dit zijn eerste keer was. De eerste keer met een ouderwetse pot koffie zetten. Wat je wel niet kan bijleren op een zaterdagmiddag op een bassischool in Goes. Dat er iets te weinig werd gezet was dan ook helaas het gevolg hiervan.

Dat we het moesten doen met water was nog niet het grootste probleem, maar vooral de vrieskoude speelzaal was een probleem. Menig speler was te betrappen op rillen achter zijn bord. Even was het vol te houden met een lekker warme kop koffie tussen de handen, maar ook die had een einde.

Allemaal probeerde we snel klaar te zijn met onze partij, want naar buiten gaan was zeer prettig. De temperatuur buiten werd al snel 5 graden hoger ingeschat dan in de speelzaal zelf.

Jordy stond snel gewonnen en ook Bram en Mark probeerden snel een punt binnen te halen. Frank dacht dat een nul zijn kortste weg zou zijn en koos een andere richting.

Alle tegenstanders wilden niet echt meewerken aan het snel beëindigen van de partij. Alleen de tegenstander van Bram vond dit een goed plan. Hij stelde remise voor. Waarop hij het antwoord van Bram kreeg: “Volgens mij sta ik gewoon een pion voor, toch?” Buiten het feit dat Bram ook nog een uur meer op de klok had en 300 elopunten meer. De ongeschreven regels van remise aanbieden is de jeugd nog niet bijgebracht in Goes. Later besloot hij nog 2x remise aan te bieden in een remise achtig eindspel, maar nog steeds had de speler van Goes een pion minder en speelde hij ondertussen op zijn 10 seconden increment. Bram bleef rustig, accepteerde uiteraard geen remise en won de partij.

Jordy had kort voor al dit spektakel al zijn punt weten te verzilveren. Frank raakte ondertussen ook gefrustreerd van het feit dat hij nog steeds niet verloren had, hij wilde natuurlijk ook de zaal uit. Hij gooide nog maar een paar goede zetten er tegenaan en wist zowaar nog bijna snel remise te maken. Helaas ging het in de tijdnoodfase toch fout en kreeg hij het resultaat waar hij al 2 uur lang op hoopte. Een voordeel, hij kon zich weer gaan bewegen en daarmee zijn lichaamstemperatuur weer wat omhoog werken.

Mark zijn tegenstander bleef lang stug verdedigen, waardoor Mark ook langer deze kou moest trotseren. Net op tijd kreeg hij het punt binnen, want ondertussen werd het wel echt erg koud merkte ook Mark op. Onderkoeling was niet meer uit te sluiten bij onze kopman.

De wedstrijd werd met 3-1 gewonnen, door in de beker en op naar de plaatselijke friettent (met verwarming!)

En nu hebben we ook nog eens het geluk dat we de volgende ronde uit naar Maastricht mogen! Alle uithoeken van Zuidelijk Nederland hebben we hierna wel gehad. Hopelijk weten we ook daar te winnen waardoor we nog een match dichterbij huis mogen spelen.

@Maastricht zet de verwarming maar alvast aan!

 

Categorieën: KNSB beker

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.