Maar liefst 32 enthousiaste deelnemers trotseerden de ijzige kou, de lente laat blijkbaar nog even op zich wachten. Het vriest nog aan de grond, in plaats van dat de dauw langzaam op van de blaadjes druppelt. Maar toch voelde het als een warm bad voor alle schakers, die op de blote knieën hun dank uitspraken voor weer een avondje KiNG. Ok, misschien moet u dit met een korreltje zout nemen, maar proberen kan altijd toch? Laten we u paayen met de volgende link naar de beelden van de gebeurtenissen van de avond: klik op eigen risico!

Halverwege leidde IM S. Kuipers met de volle 100%. Hij werd gevolgd door de snelschaakgiganten Vermeulen en Haast junior. Kuipers had net gewonnen van Haast. Dit was naar eigen zeggen al vijf jaar geleden bij KiNG. Dat vindt de organisatie een knap feit, aangezien KiNG pas drie jaar bestaat. Schouten (3.5/5) en Mollema (3/5) speelden het bekende Zwitsers Gambiet. Sommige schakers doen ook alles voor de eindstand. Wij waren dan ook erg benieuwd of dit een goede of juist een desastreuze tactiek zou blijken.

Ook na 7 ronden was de stand niet veel anders. Kuipie had maar liefst 7/7 en hij werd gevolgd door de veurzitter met 5.5/7 en Brent en Wesley met 5/7. In ronde 8 was de strijd van de volgende generatie. Joppe vs. Daan. Zie hieronder de foto voor aanvang van de partij.


De jongste van het stel won deze titanenstrijd.

Ook de wedstrijdleiding had het naar zijn (of haar?) zin

 

In ronde 8 moest Steefie zijn meerdere erkennen in Brent Burg. Dus de spanning was weer volledig terug, aangezien Bob zijn partij won en daarmee de toernooileider op een half puntje naderde. De laatste ronde was beslissend. De top-3 zag er al volgt uit:

  1. Steefie 8
  2. Bobbie Atek 7.5
  3. BB 7

Waar het spannend leek in de laatste ronde was dat toch niet helemaal zo. Stefan won keurig zijn partij van Sebastian Hatlapa en Bob verloor keurig zijn partij van Mollema. Kuipie, weer gefeliciteerd! Hieronder vind je de eindstand. Met als extra opmerking: Check dat talent Jelle Mathieu gaaaaaaan! Met maar liefst een overscore van 3.95. Klasse Jelle. Joost van den Bighelaar ging er met de ratingprijs onder 2000 vandoor (omdat Hatlapa al naar huis was). De jeugdprijs naar schakers onder de 13,5 ging volledig verdiend naar Daan Hubers!

 

 

 

Categorieën: KiNG's Nights

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.