SG KiNG heeft zich gisteren knap gehandhaafd in de digitale Meesterklasse. Na twee uur 3+2 schaken eindigde we als 8e, onder meesterklasseteams als Kennemer Combinatie, Schaakstad Apeldoorn, LSG en HWP Sas van Gent, maar boven Stukkenjagers (9e) en LOS (10e), die daardoor degraderen. KiNG is daarmee, in ieder geval voor twee weken, de beste club van Tilburg.

Het verschil tussen KiNG en Stukkenjagers bedroeg uiteindelijk 15 punten. Daar was in het eerste uur nog geen sprake van. KiNG bungelde constant onder de degradatiestreep, wellicht geïmponeerd door het hoge aantal titelhouders (1 IM en 3 FM’s!) die de stadsgenoot op de been gebracht had. Pas in het laatste kwart draaide de score om. De breedteaankopen van KiNG (de Veth, Schouten en Konings voorop; een risico voor corona, maar een zekerheidje voor KiNG) scoorden allen uitstekend. Het was echter GaWegMan (Koen H.) die ver boven iedereen uitsteeg en de show stal. Met uitstekend spel wist hij onder andere FM Bart von Meijenfeldt en IM ‘Arawak’ aan zijn zegekar te binden, en hield hij IM’s Nico Zwirs en Miguoel Admiraal op knappe remises. Dat is pas een kopman!

Ook eerdergenoemde de Veth had een puike avond. Zo moest IM Ondersteijn er binnen 12 zetten aan geloven:

Volgende week zondag mogen we onze huid wederom duur gaan verkopen. Kan Koen H. zijn goede vorm doortrekken? Zal het Erik B. dan wel lukken om überhaupt op het scorebord (!) te komen? Zal Eric de M. voor het eerst van zijn leven een teamtoernooi uitschaken? Komt dat zien, komt dat zien: https://lichess.org/tournament/KJiDjh55

Categorieën: Online

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.