KiNG 1 - Stukkenjagers 2

Geschreven door Bram van den Berg op 17 december 2023
Categorieën

In de schaduw van het degradatiespook, dat al geruime tijd de ruggengraat van De Stukkenjagers 2 leek te teisteren, ontvouwde zich de 'derby van het noodlot' tegen SG KiNG 1. Een ontmoeting die, volgens de profetische woorden van Cesar Becx, mogelijk zou uitmonden in een publieke terechtstelling van zijn team in De Boomtak.

Op bord 8 trapte Erik-Jan Colijn het bal af met een partij die zo spannend was als het kijken naar verf die droogt; een afruilvariant in het Frans die zo voorspelbaar eindigde als het plot van een B-film: remise. Een zet die de score opende met de opwinding van een verplichte theekransje.

Justin Senders op bord 3 besloot dat navolging de beste vorm van vleierij is en mimeerde Erik-Jan's eerdere prestatie, eindigend in een handdruk met Erik Dignum: 1-1. Het echte werk werd blijkbaar elders verwacht.

Koen Haast op bord 4 besloot echter dat winnen leuker is dan niet verliezen, en wist Fré Hoogendoorn die zichzelf een loop naar de galg had getimmerd, te verslaan. Koen, altijd de gentleman, hielp hem vriendelijk met een zet naar de laatste rustplaats: 2-1 voor KiNG.

Mark Clijsen had op bord 2 een familiereünie met Tommy Grooten (kleine Tommy, zoon van grote Herman) en vond dat een remise wel gepast was voor deze gelegenhei

Jordy Schouten besloot op bord 5 dat Cesar's voorspelling van opgeknoopt worden aan De Boomtak wel erg letterlijk genomen moest worden en gaf Cesar een demonstratie van hoe dat precies gaat: 3.5-1.5.

Cees IJzermans speelde op bord 6 en liet zien dat een vrijpion net zo onverbiddelijk kan zijn als de tijd zelf, en liet zijn tegenstander achter met de herinnering aan een witte vlag en een naderende degradatie: 4.5-1.5.

De overige helden, Alik Tikranian op bord 1 en Eric de Moor op bord 7, besloten dat de dag al dramatisch genoeg was en sloten hun partijen af met remises. Herman Grooten, bezweet en wel, kon de eer van De Stukkenjagers niet redden tegen de onverstoorbare Alik. Eric, die blijkbaar iets te vrijgevig was met zijn pionnen, wist met wat goochelwerk toch een remise te bemachtigen.

Eindstand: 5.5-2.5. De voorspelling van Cesar? Vervuld. De Stukkenjagers 2 hingen inderdaad in De Boomtak, terwijl KiNG 1 met een cynische grijns de ladder wegtrapte.