Over SG KiNG

Mensen die gek genoeg denken te zijn om de schaakwereld te veranderen, zijn degenen die het doen. We hebben onze eigen definitie van schaken: zonder gezelligheid en sfeer geen plezier in schaken. We doorbreken het stoffige imago van schaken door het zelf absoluut niet te zijn. Wij zijn een tikkeltje anders dan je gewend bent. En dat zie je terug bij alles wat we doen. We trekken daarmee schakers aan die hetzelfde over schaken denken als wij. Met een drankje aan de bar mijmeren over het verleden, volledig genieten van het nu en fantaseren over de toekomst. Schaken is wat ons bindt, maar KiNG is meer dan dat. Het is een clubje vrijbuiters dat houdt van nieuwe dingen. Daar gaan we voor, elke keer opnieuw!

Wij, de oprichters van SG KiNG – Bo, Bob, Erik en Jos – schaken al sinds onze jeugd. We kennen elkaar van toernooien, zowel in Brabant als daarbuiten. We zochten elkaar op, omdat we allen de passie voor het schaken gevonden hadden. In het begin alleen op de club en toernooien, maar sinds eind jaren ’90 ook op internet. Hier is onze fascinatie voor schaken alleen maar groter geworden. We hebben mooie herinneringen en vriendschappen overgehouden. We spelen de laatste tijd veel op internet, en dan vooral snelschaken. Daarom zijn we op het idee gekomen om ons te richten op de snellere tempo’s.

We hebben Schaakgenootschap KiNG opgericht, omdat we een aanvulling zijn op het bestaande schaakaanbod. We zoeken nieuwe manieren om schaken aantrekkelijker te maken en een bredere doelgroep te bereiken. Niet iedereen heeft zin om de traditionele partijen te spelen. Daarom richten we ons op snelschaken, simultaan, Masterclasses en last but not least het NK Lightning Chess. We zien graag een goede mix van ontspanning en prestatie.

Een lidmaatschap van SG KiNG kost €50 per seizoen voor dubbelleden en € 100 voor hoofdleden. Indien niet voor 1 januari 2023 betaald, respectievelijk €60 en €110 per seizoen. Je kunt dan gratis deelnemen aan de snelschaakcompetitie, de masterclasses en simultaan en je kunt uitkomen voor SG KiNG. Je kunt het lidmaatschap overmaken op rekeningnummer NL86 RABO 0346 2128 47, ten name van Penningmeester SG KiNG, onder vermelding van Lidmaatschap 2022-2023 SG KiNG.

1799