10-jarig Jubileum SG KiNG een groot feest!

Geschreven door Rob Haast op 31 mei 2024
Categorie├źn

Het 10-jarig jubileum van SG KiNG was wederom een ouderwets gezellige dag! De dag werd geopend met een toernooi voor de leden. En KiNG zou KiNG niet zijn, als dit weer eens net iets anders in elkaar stak, dan dat je van een toernooi gewend zou zijn. 

De schaakfanaten begonnen met Hand and Brain, een format waarbij de een de stukken noemt en de ander met dat stuk een zet moet doen. Dit heeft verscheidene malen tot mooie taferelen geleid! 

Daarna speelden je met zijn twee├źn tegen een ander tweetal, en na 10 minuten moest je naar het bord naast je om daar de scherven bij elkaar te rapen. En uiteindelijk na 10 minuten werd er nog voor een laatste keer gewisseld. 

En als laatste onderdeel hadden we het lightning op het programma staan. Ja want wat zou SG KiNG zijn, zonder zijn lightning! Hier werden nog 3 rondes gestreden om de laatste punten. En de vier beste KiNGsmen(woman) werden nog in een poule van 4 gezet om te laten zien wat ze daar nog waard zijn.

In de finale poule werd er weer met een ander format gespeeld. Iedereen kreeg 10 minuten om 2 partijen uit te spelen. Er waren ook nog eens mooie prijzen te verdienen, dus er werd hard voor de eindoverwinning gestreden. De halve finales waren Erik van Dongen tegen Mark Haast en Bart van den Berg tegen Jordy Schouten. Mark en Jordy wonnen deze clashes en mochten het in de finale tegen elkaar opnemen. Erik en Bart speelden nog om de derde plek. Bart mocht van Erik winnen en Jordy toverden ergens nog een konijn uit zijn hoge hoed en versloeg Mark. 

De strijd der titanen! En Bram zag dat het goed was.
De strijd der titanen! En Bram zag dat het goed was.

Na het toernooi werd er ook nog aan de innerlijke mens gedacht. Het Wapen van Tilburg had een hele mooie tafel voor ons klaar gezet met lekker wat vlees/frietjes/salades en stokbrood. Dit was voor sommige leden een welkome opsteker om weer wat op krachten te komen voor de feestavond met alle oud-leden, sponsoren en schaakvrienden van KiNG.

Voor de feestavond sprak de voorzitter nog een paar mooie woorden samen met een van de oprichters, Erik Biemans. Het was een prachtig betoog waarom KiNG nou KiNG is geworden. Ook werd er nog iemand in het zonnetje gezet. We mogen Erik Biemans welkomen heten als ERE-lid van SG King, we feliciteren Erik hier van harte mee!

Ere lid Erik Biemans samen in gesprek met de voorzitter.
Ere lid Erik Biemans samen in gesprek met de voorzitter.

Hierna kon het feest losbarsten met een fantastische DJ die er een hele mooie avond van heeft gemaakt. We willen iedereen bedanken die langsgekomen is om dit 10-jarig jubileum met ons te komen vieren! En de echte die hards die maakten Tilburg nog onveilig tot in de late uurtjes om het Jubileum nog extra kracht bij te zetten. Die foto's zullen we hier maar achterwege laten.

Bedankt voor de gezellige dag!