Het rad van plezier

Geschreven door Jordy Schouten op 15 april 2024
Categorieën

13 april, 00:45...

Een bende luidruchtige schakers komt Jacks binnen gevallen. Al voordat iedereen zit is de barman al bij zijn arm gegrepen met het vriendelijke verzoek om aan het rad van plezier te mogen draaien. "Uiteraard, ga je gang"

KiNG A was eerder het seizoen al kampioen geworden en dat moest nog gevierd worden. De vaste klanten van KiNG waren er dus weer bij en ook Sjoerd als speler van KiNG A wilde zich graag toevoegen aan dit gezelschap. Mooi te zien dat het hele vaste team daardoor aanwezig was! 

Dat de rest wel van een drankje hield hoef ik u niet te vertellen, maar Sjoerd moest ons nog zien te overtuigen. Het eerste biertje van de avond ging nog niet in een al te rap tempo, maar waar ligt dan zijn kracht? Een man van het sterkere werk? 

De eerste draai aan het rad resulteerde in 3 gin-tonics. Frank, Mark en Jordy offerde zich maar op om eens af te wijken van de standaard. Vooral Frank wekte daarmee de illusie dat hij er wel zin in had, hij had tevens al een Kasteel Rouge voor zijn neus staan. 

Na ongeveer 2 slokken volgde de 2e slinger aan het rad. 2 sambuca als resultaat. Is dit de tijd om te shinen voor Sjoerd? Al snel ging de term 'Sambuca Sjoerd' door de tent. Het shotje ging naar binnen, maar overtuigd was hij nog niet. Er waren toch betere drankjes in de wereld te vinden. 

Een 3e ronde dan maar, de zure matties waren aan de beurt. Niemand wist eigenlijk wat dit moest voorstellen, maar diegene die zich erover ontfermden vonden het wat zoet en keken wat zuur weg. Achja, hij was toch gratis.. 

En waarom staat er '15 jaar' als optie op het rad? Twee stroh-cola als beloning. Nou als dat gedraaid wordt, dan at ik ze allebei horen we Koen nog roepen. Ik hoef u de uitkomst van hat rad natuurlijk niet te vertellen. Cola met een schoonmaakmiddel smaak, ik hoop dat Koen zijn maag goed getraind is. 

Ondertussen werden de kelen wel wat droog, elke keer 3 shotjes verdelen over 7 man schiet ook niet op. Ronde 5 hielp ons snel uit de brand, een rondje schrob. Dat zijn ten minste goede aantallen, 8 shotjes schrobbeler. Zelfs nog één over.. Voor de barman hoor ik u zeggen? Nee, tuurlijk niet! 'Sambuca Sjoerd', of was het nou 'Schrobbeler Sjoerd'? Die lustte er wel een extra! Het bekende carnavalsshotje, daar was hij wel voor te paaien. Als een waar kampioen tikte hij er twee weg. 

En wat een mazzel had hij ook he, de volgende draai leverde zowaar weer 8 shotjes Schrobbeler op. Zonder enige twijfel gingen er weer 2 naar 'Schrobbeler Sjoerd'.

De vaste klanten van Jacks kwamen ondertussen met de vraag waar we van den Berg en Clijsen eigenlijk hadden gelaten. Darten was het antwoord. Ongeveer 30 seconden later waren er wel heel toevallig twee prethoofden voor het raam van Jacks te bewonderen. Onder luid gejuich en een ingezette wave werden beide heren hartelijk ontvangen. 

Nog meer schakers, dat kon het cafe niet meer aan. Ze waren al luidruchtig genoeg. Daarop besloten Koen en Sjoerd maar eens de jas te pakken en richting de trein te lopen. De laatste trein ging om 01:59, dus die mocht natuurlijk niet gemist worden.

Als kersverse binnenkomer waagde ook Clijsen zich aan het rad. 8 fluitjes bier als mooie afsluiter. Iedereen dan nog maar een pilsje en dan is het feest voorbij. 

Althans, het feest in Jacks wel te verstaan. Een iets kleinere groep waagde zich nog naar de binnenstad van Tilburg. Eric had totaal geen spijt van zijn keuze. Zware kop, 3 uur geslapen en dan een nieuwe tuin aanleggen. Als dat geen genieten was! 

En ohja, voordat we naar Jacks gingen was er ook nog geschaakt. Leek mij bijzaak voor deze avond, dus daarom hieronder een kleine samenvatting:

Kampioenen! 

Uitslagen: