Jasper Kools wint KiNGs Night #2!

Geschreven door Eric De Moor op 16 oktober 2023
Categorieën

Afgelopen vrijdag werd weer hard gestreden tijdens ronde 2 van KiNGs Night. Uiteindelijk wisten 33 deelnemers zich weer te verzamelen in Het Wapen van Tilburg. Een aantal nieuwe gezichten en ook veel bekende schaakstrijders. De biertap werd weer geopend en de schaakstukken mochten weer rondvliegen en dat deze ze ook zeker (figuurlijk gezien dan).

Lange tijd leek het erop dat Sjoerd van Roon en Jordy Schouten, de nummers 1 en 2 van de plaatsingslijst, het zouden gaan uitvechten wie de winst zou pakken. Echter in rond 7 kwam een ‘op rating’ verrassende naam naar boven die Sjoerd zijn eerste nederlaag bezorgde, Jasper Kools. Jasper is een goede snelschaker, iets wat op basis van zijn rating erg onderschat kan worden. Hij heeft dit ook deze avond goed laten zien, hij bleef de toppers in het spoor en door een slippertje in de laatste ronde van Jordy wist hij zowaar verdiend de eerste plaats te halen! Sjoerd, Jordy en Jasper eindigde alle drie op 7.5 uit 10, maar door de overwinning van Jasper op Sjoerd werd hij de winnaar op onderling resultaat! Jordy werd 2de op basis van de tegenstand die hij het toernooi heeft gehad waardoor Sjoerd het podium compleet maakte met een 3de plaats.

Niet alleen Jasper had een geweldige avond. Er waren nog een aantal spelers die bekend staan om hun goede snelschaak kwaliteiten en dit ook lieten zien. Te beginnen met Bjorn Fokker, die in ronde 9 zowaar een geweldige matcombinatie tegen Sjoerd over het hoofd zag en uiteindelijk zelfs nog verloor. Hij werd uiteindelijk 5de met 6.5 uit 10 en door een foutje van ondergetekende bij de prijsuitreiking kreeg hij niet de ratingprijs <2000. Excuses Bjorn! Wie deze prijs wel kreeg was Raimon Bach, die gelijk eindigde met Bjorn en ook een super toernooi speelde. Beide heren verdienden deze ratingprijs. Raimon wist in de laatste ronde knap van Jordy te winnen wat hem een geweldige eindnotering gaf en Jordy zijn toernooi winst ontnam.

De ratingprijs <1700 werd zoals vaker veroverd door Bart van den Berg die zijn intenties duidelijk maakte door in ronde 1 gelijk van Koen Haast te winnen.

Carlos Preuter verdient ook een vermelding met zijn resultaat door 6 uit 10 te behalen met een TPR van 2045 (+3.32) en remise tegen Jasper en Sjoerd!

De uitslag:

Wij willen iedereen bedanken voor weer een mooie avond en wij kijken uit naar ronde 3 dat gespeeld zal worden op vrijdag 10 november. Bij zijn is meemaken!

Met vriendelijke schaakgroeten,

Eric de Moor