King 1 vermijdt blauwe pad en komt ongehavend uit de strijd

Geschreven door Bram van den Berg op 24 maart 2024

In de vroege ochtenduren, toen de dag zich nog moest bewijzen, vertrok SG KiNG's eerste team richting Arnhem. Vooraan reed Eric de Moor in zijn elektrische BYD, een groen baken te midden van onze niet zo milieuvriendelijke karavaan. Bestemd voor een competitiewedstrijd in de KNSB Klasse 2D, leek zelfs het weer een test af te nemen: zonneschijn wisselde af met regenbuien en hagel alsof de weergoden besloten hadden ons door alle seizoenen te loodsen voordat we de speelzaal bereikten.

En we hebben het blauwe pad ook nog ontweken!

Aangekomen in Arnhem, waar de borden waren opgesteld voor wat ongetwijfeld een gedenkwaardige dag zou worden, was het Jordy die de score opende door Bob Beeke in een hoek te drijven van waaruit geen ontsnapping mogelijk was, ons op een 1-0 voorsprong zettend. De theatraliteit van het moment werd enkel overtroffen door Justin Senders, die Jeroen van Onzen tot een ware dans leidde. Jeroen, ogenschijnlijk in een constante staat van verwarring, bracht meer tijd door met zenuwachtig rondjes lopen dan met het analyseren van de partij, alsof hij verwachtte dat een antwoord op Justin’s zetten als manna uit de hemel zou vallen. Onze voorsprong werd verdubbeld: 2-0.

Terwijl de strijd voortduurde, leverden onze middenspelers Eric de Moor, EJ, en Koen solide remises op, de score opvoerend naar 3½-1½. Mark Clijsen demonstreerde vervolgens wat ware dominantie betekent door zijn partij te winnen, terwijl Cees met een rotsvaste verdediging het naar een 5-2 leidde.

De apotheose van de dag werd verzorgd door FM No Hurry, oftewel Alik Tikranian, die in een meesterlijke eindspel de winst naar zich toe trok tegen Geert, de man met de baard. Zijn overwinning, als een schaakmat in de vorm van een poëtische rechtvaardigheid, bracht de eindstand op 6-2.

Na de triomf in Arnhem, terwijl de avondzon de A50 vergulde, begon onze terugreis – een moment van reflectie en vooruitblik. Onze rit werd gemarkeerd door een milieuvriendelijke daad: het opladen van Eric's BYD, een symbool van onze groene voornemens, misschien een beetje laat maar toch betekenisvol. En alsof het universum ons een knipoog gaf, of misschien gewoon als beloning voor de dag, belandden we bij de Burger King in Oss. Dankzij enkele goed getimede coupons genoten we van een verrassend milieuvriendelijk maal: vegan burgers onder het neonlicht, een moderne draai aan het riddersmaal.

Met de zon die achter de horizon van Arnhem verdween en de reflectie van ons avontuur in het raam van de BYD, stond één ding vast: deze dag zou de geschiedenisboeken van SG KiNG ingaan. Met de tweede plaats stevig in onze greep en de finale op 20 april in het vizier, is het podium gezet voor een onvergetelijke climax in onze schaak odyssee. Bereid je voor op de eindstrijd, verzeker je plek via Bram van den Berg en mis dit historische spektakel niet. Een ware schaakmatinee die gekoesterd zal worden in de annalen van SG Kut Niet Gezien.