King B gaat weer op niveau spelen.

Geschreven door Rob Haast op 13 april 2024
Categorie├źn

We begonnen vol goede moed aan deze spannende wedstrijd. We wisten op voorhand dat het lastig zou worden, maar opgeven dat kennen we niet bij KiNG. Het A-team had haar sportieve plicht in ieder geval gedaan, door te winnen van DSC A. We wisten dat als we de 2 matchpunten zouden pakken, we nog een jaartje in de hoofdklasse konden bivakkeren. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

Als eerste was Thomas klaar tegen Arda. Thomas speelde een hele goede pot, en toverden de ene na de andere magistrale zet uit zijn handen. Helaas bleef de genade klap uit, en kwam Thomas nog tot remise door een zetherhaling. Een aardig begin, maar nog niet goed genoeg voor de overwinning.

De pot erna was Rob klaar, die tegen Morris speelden. Rob kwam niet helemaal lekker uit de opening, en moest op een gegeven moment het loperpaar aan zijn tegenstander laten. Die bleken helaas heel goed samen te werken, en beetje bij beetje werd Rob in de houdgreep gehouden. Nadat er wat stukken werden afgeruild en er nog een toren/loper en toren/paard overbleef, bleek dat Rob in een verloren eindspel terecht was gekomen. Helaas een 0, en de degradatie kwam weer een beetje dichterbij.

Onze voorzitter was hierna klaar, en die heeft een hero├»sche pot gespeeld tegen Dennis. Bart had ergens nog een of ander vies openingetje liggen, die hij vanavond wel even tentoon wilden stellen. Het was een groot gekkenhuis op het bord, en het leek of Bart hier een hele goede stelling had. Helaas bleek dit nadat de rookwolken waren opgetrokken niet meer het geval. Nadat Dennis alle zetten precies goed had uitgevoerd, was het helaas over. En pakten Eindhoven A hiermee de overwinning en de handhaving in de koningsklasse. 

Cees was ondertussen nog aan het zwoegen tegen Ludo, deze pot heeft de verslaggever niet helemaal meegekregen. Maar het leek op een pot met veel tactische wendingen, met vooral de kansen voor Cees. Het was net niet genoeg voor de overwinning, en er werd tot remise overeengekomen. 

Helaas hebben de mannen van King B het niet kunnen bolwerken tegen Eindhoven A, dat zich hiermee knap heeft gehandhaafd in de konings klasse. We gaan volgend jaar in ieder geval weer onze uiterste best doen om te gaan promoveren! Al met al een heel leuk en gezellig seizoen geweest, en dat is toch het belangrijkste!