KiNG B heeft een stroeve start

Geschreven door Rob Haast op 7 oktober 2024
Categorieën

Vol goede moed begonnen we vrijdag 4 oktober aan de eerste thuis wedstrijd in de avond competitie tegen OSV A. Voor de onze nog een onbekende tegenstander, omdat we de afgelopen seizoenen in de hoofdklasse hebben gebivakkeerd. Dus we waren benieuwd waar we staan dit seizoen. We hadden nog wel wat last van de personele bezetting, maar naar wat druk vanuit het bestuur konden we Mark Haast strikken om het B team te komen versterken, waarvoor dank!

De eerste partij van de avond die klaar was, was die van Rob tegen Zlatko. Rob kwam er geen moment aan te pas en nadat alle rookgordijnen waren opgetrokken werd er door Zlatko remise aanboden. Dit werd door Rob gretig aangenomen, en hij was blij dat hij met remise was weggekomen. Een niet al te goed begin van de avond, maar nog geen man overboord.

Op bord 4 bij Frank tegen John kwam er een rustige stelling op het bord. Nadat Frank een dubbelpion en een mindere pionnenstructuur kreeg zou het lastig worden om hier nog wat te kunnen bereiken. Na goed spel van John kwamen de pionnen van Frank in de problemen en was het een gewonnen eindspel voor John. Nu zouden de punten van bord 1 en 2 moeten komen.

Op bord 2 was Thomas in een mooie gevecht tegen Claudia terecht gekomen. Thomas had een mooie aanvalsstelling opgebouwd, alleen kwam er ergens een kink in de kabel. Claudia kon een stuk tegen een pion winnen, en hierna was het oppassen geblazen voor Thomas. Claudia kwam in een beter eindspeld terecht, maar besloot remise aan te bieden omdat ze niet zoveel tijd meer had. Hier kwamen we ook al goed weg, 1-2 voor OSV A en nu zou Mark moeten winnen om het op een gelijkspel te houden.

Mark speelden op bord 1 een rustige partij tegen Henk. Er leek lang niet zoveel te gebeuren in de partij, maar toen de teamleider weer een keer kwam kijken, was de stelling ontvlamd. Wit had een pion op de 7de rij, en er zaten genoeg combinaties in. Mark had het allemaal goed gezien ,en toen alles was afgeruild bleef er een toren meer over voor Mark. 

We mogen als KiNG B niet klagen dat het 2-2 is geworden, de uitslag had heel anders kunnen uitvallen!