King B maakt het spannend tegen EGS A!

Geschreven door Rob Haast op 20 oktober 2023
Categorie├źn

Op een mooie dinsdagavond, in het hele mooie Goirle, werd de 2de ronde van de avondcompetitie gespeeld tegen EGS A.
Op papier een sterkere tegenstander. Toevallig heb ik deze week gelezen dat papier niet kan schaken, en dat bleek maar weer.

Op het begin van de avond leek er nog niet zoveel aan de hand. Thomas stond goed tegen Robin op bord 1. Frank op bord 3 was begonnen met 1. F3, en kwam een beetje gedrongen te staan tegen Jasper (de man in vorm). Op bord 4 speelde Bram (vd Vrande) tegen Bart een degelijke opening. En op bord 2 was Rob tegen de drievoudig kampioen van Goirle, Pascal in een mindere stelling terecht gekomen vanuit het siciliaans.

Op bord 1 kantelde de stelling na een stukoffer van Thomas, en ging het helaas bergafwaarts. Al met al een goede pot, maar net niet het gewenste resultaat.
Frank had het ondertussen ook lastig, en na een paar mindere zetten konden de stukken helaas in het doosje.

Op bord 2 kwam Rob steeds beter te staan. Na een remise aanbod van Rob in een mindere en iets betere stelling, ging Pascal toch nog vol voor de winst. Gelukkig voor Rob ging die te ver, en kon het rustig uitgespeeld te worden. Pascal had toch nog een venijnig trucje, maar hier kon Rob nog net onderuit komen.

Een 2-1 tussenstand, en bij Bram kon er nog van alles gebeuren.
De score ging van 7+ voor Bram, naar -2 tegen het einde van de wedstrijd. Helaas net verkeerd om, en Bart kon het punt bijschrijven.
Helaas een 3-1 eindstand, maar wel geweldig gevochten door de toreadoren van King B!
Tot de volgende ronde (21-10), aankomende zaterdag tegen King A! (13.00 in het Wapen van Tilburg)
Komt dat zien!