KiNG knalt in Delft

Geschreven door Mark Clijsen op 12 februari 2024
Categorieën

Afgelopen zaterdag besloten 4 KiNG-strijders richting Delft af te reizen. Op het programma stond het open HSB-snelschaakkampioenschappen voor clubteams (3+2). Een beter excuus om de carnaval te ontwijken was er niet. Zo trokken Mark Haast, Mark Clijsen, Stefan Hess en Ruben Hooghwerff richting Delft. Aldaar bleken Norbert (Schaakhuis) en Carlos (Lars en de kneuzen) ook een team gevonden te hebben. KiNG was dus goed vertegenwoordigd.

DSC organiseert veel  en zijn misschien beter bekend van de het OGD Prinsenstadtoernooi of het kroegenloperstoernooi. Maar ook voor dit toernooi waren ze alweer voor de 5de (?) keer de gastheer. Dus ook voor dit toernooi ligt een mooi traditie in het verschiet.

Het toernooi was verdeeld in een voorronde en finalegroep. Taak was dus zonder kleerscheuren door de voorronde te cruisen. Om vervolgens in de middag te knallen. Dat leek lastiger als gedacht. Bij het ingaan van de laatste voorronde bleken maar liefst 5! teams, 3 of minder verliespunten te hebben. Zij maakte allemaal nog aanspraak op de finalepoule. Deze ongekende tussenstand was mede tot stand gekomen door enkele jeugdteams, rating technisch ondergewaardeerd, maar erg handig. Gelukkig konden wij onze oude ruggen rechten en met een minimale overwinning de finalegroep in stappen.

Na de pauze mochten we strijden voor de prijzen. Dat dit niet makkelijk zou worden was duidelijk. Op papier waren we immers als 4de geplaatst. In de praktijk bleek het ook niet makkelijk. In ronde 2 en 3 verloren we en hiermee leek de hoogste trede al snel uit het vizier. De bierhendel onder aanvoering van Stefan werd nog  verder opgetrokken en dit had gelijk effect. LSG, trotse  koploper, werd getrakteerd op een 3,5-0,5 nederlaag. Niet meer onder de immense druk van een mogelijk kampioenschap regen we  de overwinning aaneen. Met name steunpilaren Mark h en Ruben zorgde voor de puntjes, beide later goed voor een bordprijs.

Door een foutje van de organisatie dacht LSG mogelijk dat zij er al waren bij het ingaan van de laatste ronde. De aankondiging was dat zij slechts 1x hadden verloren en dat de  concurrentie op grote achter stond. Een extra gelijkspel van LSG en een foutieve uitslag bij ons zorgde dat wij nog zeker in het kielzog zaten. Mogelijk door het fake-news dacht LSG misschien met een 2-2 veilig te zijn? Hoe het nu ging kwamen we met een uiterste inspanning langszij en moesten de bordpunten de beslissing brengen. De abacus werd erbij gehaald en met een verschil van slechts 1 bordpunt werd KiNG uitgeroepen tot winnaar.

Tot in de brede omgeving werd deze overwinning gevierd. De voorzitter trok nog een flesje champagne open.