KiNG's Night #4 werd 'Haast' spannend

Geschreven door Eric De Moor op 5 december 2023
Categorie├źn

Vrijdag 1 december werd weer gestreden om de 1ste plaats tijdens KiNG's Night #4. 29 deelnemers wisten de kou te trotseren en Het Wapen van Tilburg te bereiken voor 10 ronden snelschaken. Mark Haast was weer van de partij om zijn winst van de vorige ronde te prolongeren. Hij kreeg dit keer concurrentie van onder andere Stefan Kuipers en vaste toppers Jordy Schouten en Sjoerd van Roon. Toch toonde Mark zijn klasse door het toernooi met grote overmacht te winnen met 9.5 uit 10(!) met alleen een remise tegen Stefan Kuipers. Stefan Kuipers moest vanaf ronde 4 in de achtervolging maar zag Mark in de laatste 2 rondes ver uitlopen en eindigde zelf met 7.5 uit 10 op de 2de plaats. Sjoerd van Roon maakte het podium compleet, met een overwinning in ronde 9 op Stefan, door Mark Clijsen in de laatste ronde te verslaan en ook op 7.5 uit 10 te eindigen.

Ratingprijs <2000 werd gewonnen door Norbert Harmanus met 6 uit 10. De ratingprijs <1700 werd met 5 uit 10 knap gewonnen door Dave Wildschut, die (volgens mij) voor de eerste keer meedeed met KiNGs Night. 

De volgende KiNGs Night zal in het nieuwe jaar plaatsvinden op vrijdag 12 januari. Wij hopen je dan ook welkom te heten bij dit mooie toernooi. Hier volgt de uitslag van ronde 4:

Fijne feestdagen en tot volgend jaar!

SG KiNG