KiNGs Night 9; Thomas Beerdsen wint, Mark Haast de eindbaas!

Geschreven door Eric De Moor op 10 juni 2024
Categorie├źn

Een vrijdagavond, kans van 1 op 6 dat er op die avond een KiNGs Night is. Dit gold ook voor afgelopen vrijdag, KiNGS Night 9, de laatste van het seizoen en van het cyclus. Dit betekende dat er deze avond meer prijzen uitgereikt worden dan enkel het toernooi. In het eindklassement waren, net als tijdens de toernooien, ratingprijzen voor groepen <1700, <2000 en Open (alles boven 2000). De rating op het moment van eerste deelname plaatste iemand in een bepaalde ratinggroep voor het eindklassement. Dit maakte het voor ons wat lastiger omdat de KNSB dit seizoen een ratingcorrectie had uitgevoerd waardoor sommige spelers uit de laagste groep ineens flink boven deze grens zaten. Laten we beginnen met het toernooi. Door een aantal vakanties en het maandelijks toernooi in Utrecht (Hot Spirit, eerste vrijdagen van de maand) dachten wij dat er minder deelnemers zouden zijn dan normaal. Toch wisten 27 spelers zich te verzamelen bij Het Wapen van Tilburg voor weer een mooi en gezellig avondje schaken.

En gezellig was het ook natuurlijk weer. Mooie partijen, flinke strijd en spanning voor het eindklassement was er. Tot aan de laatste ronde was het overal spannend. Het toernooi werd uiteindelijk overtuigend gewonnen door Thomas Beerdsen met 9.5 uit 10. Hij gaf zijn enige halfje af aan Mark Haast, die op zijn beurt de punten deelde met Jordy Schouten, waardoor hij met 9 uit 10 een halfje achter Thomas eindigden. De 3de plek was nog spannend. Jordy Schouten en Sjoerd van Roon, beide streden tegen ook elkaar voor de 2de plek in het eindklassement, verloren allebei hun laatste ronde partij (van respectievelijk Eric de Moor en Robin Verhoeven). Hierdoor wisten Robin Verhoeven en Jan Douwes zich toe te voegen aan de spelers met 6,5 uit 10 en de gedeelde 3de plek. Jordy wist op SB-punten boven Sjoerd te eindigen en het podium compleet te maken! De ratingprijs <2000 werd knap gewonnen door Jan Douwes, die niet zeker wist of hij alle potjes zou spelen de avond. De ratingprijs <1700 ging naar de 'ratingloze' Krystian Krzempek, die knap eindigde met 5,5 uit 10 (TPR 2120).

Na het toernooi werd ook gelijk het eindklassement uitgereikt. De eerste plaats van het algemeen klassement was vooraf al duidelijk. Mark haast heeft dit seizoen tijdens verschillende KiNGs Nights flink uitgehaald waardoor hij, bij het halen van de 6 benodigde toernooien en gemiddelde van 9 uit 10 per toernooi, niet meer in te halen was. Om plek 2 was het spannend tot de laatste ronde van het laatste toernooi tussen Jordy Schouten en Sjoerd van Roon. Doordat ze beide op 6.5 punt in het toernooi eindigden, stonden ze ook precies gelijk in het eindklassement (gem. 7,25 uit 10 per toernooi) maar Jordy wist in het Tie-break berekening nipt Sjoerd voor te blijven en de 2de plek te behouden waardoor Sjoerd 3de werd. De ratingroep <2000 werd door Bjorn Fokker gewonnen (5de algeheel) en <1700 door Bart van den Berg. Bart zat begin van het seizoen nog onder de 1700 maar werd door de correctie van de KNSB een paar maanden geleden plots 'bijna 2000' (1795). Omdat hij het meerendeel van de toernooien onder 1700 was heeft hij toch zijn prijs in ontvangst kunnen nemen, tot zijn eigen verbazing. Alle winnaars hebben een SG KiNG-dubbellidmaatschap gewonnen (en een geldprijs voor de nummers 1 en 2 van de open groep). Gefeliciteerd!

Zo is er een eind gekomen aan een geweldig KiNGs Night seizoen. Met een record aantal van 94 unieke deelnemers en een gemiddelde van 30 deelnemers per ronde hebben wij een super seizoen gedraaid. Ook met dank aan onze speel locatie 'Het Wapen van Tilburg'. Iedereen is positief over de nieuwe locatie en wij als club ook zeker!

Ruben Hooghwerff en Frank Vennix zijn extra in het zonnetje gezet omdat zij als enige deelnemers alle 9 rondes hebben meegespeeld!

Wij wensen iedereen een prettige zomer toe. Hopelijk zien we je bij het Parkschaaktoernooi op 6 juli en anders tot volgend seizoen!