Niels Ondersteijn wint KiNGs Night #7 na valse start

Geschreven door Eric De Moor op 2 april 2024
Categorieën

Afgelopen vrijdag was ook echt een goede vrijdag met 30 schakers die weer hun best deden om 1 van de prijzen van KiNGs Night te bemachtigen. We misten een paar van onze vaste deelnemers, maar dit werd aangevuld door de aanwezigheid van kennissen uit Veldhoven (Theo, Frans en Bart).

Mark Haast was erop gebrand om zijn 5de KiNGs Night op rij te winnen na zijn overtuigende zeges tijdens de afgelopen 4 edities. Ook dit keer was hij goed op weg met 4 uit 4, tot hij plots tot halt geroepen werd door mede IM, Niels Ondersteijn! Niels begon met een valse start door in de eerste ronde te verliezen van de altijd gevaarlijke maar erg sympathieke Jan Poppelaars.

Na deze Nederlaag was Niels niet meer te stoppen en won verder alle rondes, waaronder in ronde 5 van Mark Haast, en eindigde met 9 uit 10 op de eerste plaats. Mark Haast maakte verder ook geen fouten en eindigde ook op 9 uit 10, wat toch niet genoeg was voor 4 op een rij. Koen Haast maakte het podium compleet op gepaste afstand met 7 uit 10.

Harry Appelo wist de ratingprijs tot 2000 elo te bemachtigen met een mooie TPR en 6 uit 10. Door de recente ratingcorrectie van de KNSB kon Bart van den Berg dit keer niet meer meedingen om de ratingprijs tot 1700 waardoor deze voor de eerste keer gewonnen werd de sterk spelende Dominique Kroon. Zij kwam iets later binnen waardoor ze de eerste ronde moest missen maar nog net op tijd was voor de 2de ronde. Ze wist uiteindelijk 4.5 uit 9 te halen met een mooie TPR en de ratingprijs!

Wij willen iedereen weer bedanken voor de mooie avond en wij zien jullie graag terug bij ronde 8 van KiNGs Night.

Vergeet je ook niet aan te melden voor het NK Lightning (2+0) dat op 1 juni in het Willem 2-stadion gespeeld zal worden. Op zaterdag 6 juli zal het Parkschaaktoernooi ook weer plaatsvinden. Meer informatie zal binnenkort verschijnen.