Succesvolle ALV en nieuw bestuurslid!

Geschreven door Eric De Moor op 12 oktober 2023
Categorieën

Afgelopen vrijdag heeft SG KiNG haar jaarlijkse Algemene Leden Vergadering (ALV) gehouden in onze nieuwe KiNGs Night-thuisbasis, Het Wapen van Tilburg. In totaal werden 20 leden verwelkomd met een heerlijk voorbereid BBQ-maaltijd door gastheer en eigenaar Guus de Jong. Gepaard met een paar consumpties begon de avond heerlijk. Met volle magen werd het tijd voor een luchtig begin van de ALV door middel van een Pubquiz. Hierin stonden vragen met betrekking tot resultaten van afgelopen seizoen, aangevuld met enkele vragen over ‘schaak-weetjes’ afgesloten met ‘raad welke KiNG-lid deze baan heeft’ en ‘van welke KiNG-lid is deze kinderfoto’. Je zag dat dat iedereen gebrand was om de eerste plek te behalen want er waren natuurlijk een paar prijzen te winnen.

De 3de prijs werd behaald door Erik-Jan Colijn met zijn geheimen wapen, zijn vriendin Birgit!

De 2de prijs werd op overtuigende wijze behaald door Marion Adriaans!

En de pubquiz-kampioen van dit jaar is geworden, Bram van den Berg! Bram was erg blij met zijn eerste prijs en de daarbij gewonnen fles bier.

Na een korte intermezzo werd het tijd voor het officiële gedeelte van de ALV. Als eerst werd teruggeblikt op het afgelopen seizoen, met 2 kampioenschappen (Brabants clubteam kampioenschap niet meegerekend), geweldige toernooien en een positief financieel resultaat over het afgelopen jaar.

Daarnaast werden enkele belangrijke zaken en wijzigingen voor komend seizoen besproken waarna de leden hier vragen over konden stellen aan het bestuur. Enkele goede voorbeelden hiervan waren “Volgend jaar bestaat SG KiNG 10 jaar, wat gaan we hiermee doen?” en “Hoe gaan we om met verschuivingen bij externe wedstrijden bij afmeldingen?”. Dit zijn vragen die wij als bestuur meenemen in onze vergaderingen en waar wij ook de leden graag bij betrekken om hier besluiten over te nemen. Samen zijn we KiNG!

Frank Lambregts werd ook nog naar voren gebracht om hem te bedanken voor zijn inzet met betrekking tot onze nieuwe SG KiNG website. Frank is al een tijdje bezig met het opzetten van een mooie, toekomst vastere en dynamische website, waar meer interactie op plaats kan vinden. Deze zal binnenkort Live gaan. Wij als bestuur hebben er al doorheen kunnen gaan en wij zijn er al heel blij mee. Onze dank, aan Frank!

Als laatste punt werd een wijziging in het bestuur aangekondigd. Ruben Hooghwerff verlaat het bestuur, maar niet de club, om meer tijd te creëren voor het vinden van de liefde van zijn leven (niet de echte reden). Rob Haast gaf aan graag in het bestuur te willen komen en dit werd met unanieme instemming van alle leden, ook enkele afwezigen, beantwoord. Welkom bij het bestuur Rob! Na wat verschuivingen zal hij de rol van Secretatis op zich nemen, Eric de Moor zal de interne competitie leiden (KiNGs Nights) en Jordy Schouten de externe competitie.

Na de ALV bleef de helft van de leden nog lekker na borrelen alvorens in samenspraak met het barpersoneel van Het Wapen van Tilburg (het was sluitingstijd) werd besloten om te gaan.

Heel erg bedankt voor ieders aanwezigheid. Wij hopen dat iedereen het naar zijn zin had en tot snel!

Namens het bestuur,

Eric de Moor