ASV wederom te sterk

Geschreven door Jordy Schouten op 28 september 2024
Categorieën

KiNG 1 is het nieuwe seizoen met een valse start begonnen. Thuis werd er met 3,5-4,5 verloren van ASV 1. 

Twee jaar geleden werd er ook al op de laatste speeldag verloren van ASV. Voor ons een match die 'slechts' om de 2e plek ging, maar ASV wist tegen alle verwachtingen in daarmee de titel te pakken. Blerick dat onverslaanbaar was, verloor tegen degradatiekandidaat de Combinatie, waarna ASV bij ons in Tilburg het feest kon vieren. Na een jaar in de 1e klasse zijn ze weer terug bij ons en helaas moesten we wederom het onderspit delven. 

Hoe deden de mannen het zelf? 

Bord 1: Oud teamcaptain Bram was meteen nodig bij afwezigheid van een van onze jonge vaders. Hij mocht het hier opnemen tegen William Shakhverdian. Een partij die constant in evenwicht leek te blijven hangen, maar waarbij de tegenstander nog even winstkansen dacht te vinden. Bram speelde zonder lang nadenken het op het oog bijzonder Dh8, wat tevens de weerlegging was van heel de witte aanval. Weinig echte kansen voor beide partijen gezien. 1/2 - 1/2 een logisch resultaat.

Wit heeft net Db2 gespeeld en wilt met g4 het paard op f6 gaan winnen. Dh8 was echter een fraaie verdediging. 

Bord 2: Hier mocht ikzelf aantreden tegen Bram Klapwijk. De opening ging niet zoals het zou moeten en zo stond ik na een zet of 10-15 positioneel minder en tevens had ik al 30 minuten minder op de klok. Weinig goeds in het vooruitzicht, maar tegenspel werd gevonden en nadat wat lijnen open gingen wist Pa5 de stelling definitief open te breken. Bram offerde alles wat hij had om een koningsaanval op te zetten, maar dit mocht echter niet baten. 1-0 

Stelling waarna Pa5 de nodige complicaties in de stelling bracht. Objectief was het te verdedigen, maar achter het bord bleek dit toch een stap te ver.

Bord 3: Hier mocht Mark Haast aantreden tegen jeugdtalent Wouter Terlouw. Een partij waar pionnen redelijk snel in elkaar geschoven werden en er weinig spel over was. Mark bood maar eens remise aan, met slechts een h-lijn die nog open kon komen. Wouter speelde stug door, maar nadat alles op de h-lijn klaar stond om een mogelijke opening op te vangen, werd ook de laatste pion doorgeduwd, waarna alle pionnen vaststonden. Remise leek ook hier een terecht resultaat. 1/2 - 1/2 

Bord 4: Hier mocht onze nieuwe speler Robin Verhoeven aantreden tegen een van de (op papier) topspelers van de tegenstander, Eelco de Vries. Robin had het lastig in de partij en werd steeds verder teruggeduwd door zijn tegenstander. Een pion werd gegeven om los te komen, maar die pion bleek later helaas te veel te zijn. Een lastige pot, met een nul tot gevolg. 0-1. 

Bord 5: Hier trad Mark Clijsen aan tegen Oscar Zecha. Mark speelde een prima pot, had een mooi centrum met opgetrokken pionnen, maar wist net niet concreet genoeg te worden. Een pion werd wel gewonnen, maar in tegenstelling tot bord 4, was hier een pion niet voldoende. Er had meer in gezeten, maar hij moest genoegen nemen met een half punt. 1/2 - 1/2

Bord 6: Koen, het nieuwste bestuurslid wist wat van hem verwacht werd. Je komt natuurlijk niet zomaar in het bestuur van SG KiNG terecht. Hij zag, hij kwam en hij overwon. Als bestuurslid moet je echter ook wel sportiviteit laten zien. Dat hij ging winnen wisten we natuurlijk al, maar hij gaf zijn tegenstander Otto Wilgenhof ook nog wat kansen om er een leuke middag van te maken. Desondanks toch 1-0. 

Bord 7: Cees wikkelde al snel in zijn partij tegen Folke van Dorp af richting een remise achtig eindspel. Op t hoog leek het dat Cees de enige was die nog een kleine poging kon ondernemen, maar in al zijn enthousiasme bouwde hij zowaar zijn eigen toren in. 0-1

f6 was hier het eerste idee, maar zowaar schoot Cees zijn hand uit. f5 als gevolg. Wat is de toekomst van de toren? de a en b pion kunnen doorlopen, zonder dat de toren nog een uitweg heeft.

Bord 8: Hier leek Justin redelijk snel een goede stelling te hebben tegen Vadim van Kuijk, maar ergens leek hij het niet meer te overzien en kwamen er allemaal paardensprongen op het bord die de nodige complicaties met zich meebrachten. Een kwaliteit ging verloren en later helaas ook de partij. Zonde, had zeker meer ingezeten. 0-1. 

Er had wellicht iets meer ingezeten, maar we zullen het moeten doen met een minimale nederlaag. Helaas niks meer aan te doen en de focus mag op de volgende match. Uit naar Capelle! 

Hieronder nogmaals de uitslagen: